1 / 5

'Cu siguranta vom avea inca un boom, intrebarea este cand'

CIG a venit in Romania in urma cu trei ani, gasind o piata „puternica, dar instabila si cu foarte multi investitori”. Acum, aceasta piata trece prin momente grele, lucru pe care dezvoltatorii de rezidential il simt cel mai mult.

„Evident, piata locala imobiliara este acum in stagnare, fiind mai mult o chestiune de psihologie care vine din afara Romaniei. Criza internationala afecteaza toti jucatorii si intreaga piata este dominata de un sentiment de asteptare”, ne-a declarat Jacques Beer (foto), CEO si presedinte al companiei CIG.

Beer crede ca stocul de locuinte trebuie reinnoit, iar in Romania sunt multe apartamente vechi si, in acelasi timp, foarte multe terenuri pe care se poate construi. De aceea, peste aproximativ doi ani, dezvoltatorul vede din nou o perioada infloritoare pentru piata rezidentiala, chiar daca multi jucatori si cumparatori sunt acum in asteptare.

„ Cu siguranta vom avea inca un boom, intrebarea este cand. Nimeni nu poate sti exact pentru ca nu tine doar de ceea ce se intampla in Romania, ci si de situatia economica internationala”, spune Beer, care adauga ca situatia din Statele Unite este intr-adevar grava, insa atitudinea americanilor este una diferita, chiar agresiva.

„Americanii nu se ascund de probleme, ii izbesc direct in fata si nimeni nu si-ar fi imaginat ca un asfel de val i-ar putea lovi vreodata. Insa fac eforturi incredibile pentru a rezolva situatia, pentru ca acesta este rationamentul lor: avem o problema - cum o rezolvam? Guvernul american nu isi plange de mila, se zbate pentru a gasi solutii”, afirma presedintele CIG.

Beer admite ca acum comportamentul cumparatorului este afectat, acesta fiind nesigur si asteptand sa vada ce se intampla, insa atunci cand miturile vor fi daramate si oamenii vor intelege corect atat situatia din Romania, cat si pe cea din Statele Unite, vor vedea diferentele dintre aceste doua piete.

„Atunci cand este un mare tsunami in piata, oamenii se sperie si sunt derutati – este absolut firesc. Dar aceasta perioada va trece, iar realitatea este una singura: cererea ramane mare, sunt foarte putine apartamente noi finalizate si daca vrei sa iti cumperi o locuinta noua acum, nu ai o gama foarte larga de oferte”, mai spune Beer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri