River Invest, desemnat Dezvoltatorul Anului

River Invest, desemnat Dezvoltatorul AnuluiRiver Invest si Sema Parc, proiectul imobiliar pe care compania il dezvolta, si-au adjudecat premiile “Dezvoltatorul Anului” si, respectiv, “Cel mai bun proiect de office building”. Sema Parc este amplasata pe 42 de hectare situate pe malul drept al raului Dambovita si include patru cladiri pentru birouri de clasa A, cu suprafata totala de 363.950 mp, spatii comerciale de tip mall si hypermarket, toate pe 172.900 mp si un parc rezidential de 122.150 mp.

“Dincolo de dimensiunea sa, proiectul are o multime de atuuri care il diferentiaza in mod clar fata de alte dezvoltari imobiliare din aceeasi categorie: o pozitionare intr-o zona bine conectata prin toate mijloacele de transport in comun - inclusiv metrou - la principalele artere ale orasului, suficiente locuri de parcare in subteran, fapt care face posibila maximizarea spatiului verde, o serie de servicii- tehnice si de interventie rapida, de curatenie si paza, spatii de relaxare, restaurante si coffee-shops”, a declarat Ion Radulea (foto), Presedintele River Invest.

Primele doua cladiri de birouri din complexul Sema Parc, cu o suprafata de 50.000 de metri patrati, au fost vandute la sfarsitul anului 2006 pentru circa 90 de milioane de euro fondului de investitii austriac Europolis, divizia imobiliara a Investkredit Bank AG Austria.

Companie cu capital privat integral autohton, River Invest este controlata de omul de afaceri Ion Radulea si activeaza din anul 2003 in domeniul afacerilor imobilare, avand o strategie de dezvoltare pana in 2018 si intentionand sa dezvolte mai multe proiecte de tip mixed-use in Bucuresti si in tara.

DTZ Echinox a castigat premiul Cea mai Buna Agentie de Real Estate

DTZ Echinox a castigat premiul Cea mai Buna Agentie de Real EstateIn cadrul ceremoniei anuale, organizate de Roberts Publishing, jurizarea a fost asigurata de catre Fulga Dinu (Eurohypo), Sorin Nistor (River Invest), Helmut Neuabauer (Europolis), Stuart Powls (EC Harris), Vlad Dumitrescu (Prologis) si Bryan Jardine (Wolf Theiss).

Compania de consulultanta imobiliara DTZ Echinox a fost numita cea mai buna companie de real estate, pentru excelenta serviciilor si experienta pe piata locala de real estate in 2008.

“Sunt fericit ca echipei noastre i-au fost recunoscute rezultatele. Intr-un an in care piata a fost mai antrenenta ca niciodata, aceasta reusita este o dovada a progresului nostru continuu”, a comentat Tim Wilkinson, Managing Director al DTZ Echinox.

DTZ este o companie internatioanala de consultanta imobiliara, cu peste 12.500 specialisti si 200 de birouri in 163 de orase. In noiembrie 2002, dupa noua ani de activitate de succes pe piata imobiliara din Romania, Echinox Consulting a incheiat un acord de parteneriat cu compania multinationala DTZ, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.

Cine a mai fost premiat

Cine a mai fost premiatGala Premiilor CEE CIJ a avut loc pe data de 9 decembrie, la JW Marriott Grand Hotel din Bucuresti, reunind peste 250 de reprezentanti ai industriei imobiliare din Romania si din alte tari din regiune.

Nominalizarile au fost facute pentru categoriile: cea mai buna dezvoltare office, cea mai buna dezvoltare rezidentiala, cea mai buna dezvoltare de tip centru comercial, cea mai buna dezvoltare din domeniul depozitarii/ logisticii, cea mai buna dezvoltare imobiliara, personalitatea anului, dezvoltatorul anului si cea mai buna agentie imobiliara.

Pe langa River Invest, Sema Parc si DTZ Echinox, au mai fost premiati Emerald Residences (Brooklyn Investments) la categoria Cea mai buna dezvoltare rezidentiala, Cefin Logistics Park Bucuresti (Cefin Logistics) la categoria Cea mai buna dezvoltare logistica/depozite, Banesa Shopping City (Baneasa Developments) la categoria Cea mai buna dezvoltare de tip comercial si Robert Neale (foto), CEO al companiei Portland Trust, la categoria Personalitatea anului.

Editia pentru Europa Centrala si de Est a Construction & Investment Journal este publicata lunar de Roberts Publishing Media Group, focusandu-se pe analiza pietelor imobiliare din Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia / Ucraina si Slovacia si este disponibila numai prin abonament.