1 / 5

Scaderea investitiilor va continua si in urmatorul trimestru

Troy Javaher (foto), Head of Capital Markets in cadrul companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), afirma ca volumul investitiilor imobiliare a scazut cu 80% in primul trimestru din 2009 fata de aceeasi perioada a anului trecut. In plus, se asteapta ca declinul activitatii din piata de investitii sa continue si in urmatoarele trei luni, atat in Romania, cat si in celelalte tari din Europa Centrala si de Est, in special Ungaria, Cehia si Polonia.

“Diferenta de pret dintre ceea ce astepta proprietarii si ceea ce sunt dispusi sa ofere cumparatorii s-a diminuat in primele trei luni ale acestui an, dar ramane prea mare pentru a putea fi incheiate tranzactiile”, ne-a spus Troy Javaher.

In ceea ce priveste atitudinea investitorilor, aceasta s-a schimbat si in primul trimestru, dupa ce primele modificari au aparut inca din toamna anului trecut. Fondurile germane care au ramas active in Europa Centrala si de Est au continuat sa caute produse imobiliare de buna calitate si s-au concentrat in special pe Polonia si Cehia.

“Credem ca in scurt timp interesul pentru Romania si Ungaria va creste, insa preturile din aceste doua tari vor trebui, in primul rand, sa se ajusteze pentru a putea atrage investitori puternici, precum fondurile germane", a adaugat specialistul JLL.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri