De unde vin primii bani?

De unde vin primii bani?In urma unui studiu de fezabilitate de aproximativ un milion de euro, reprezentantul Axion Leisure Development spune ca investitiile pot fi recuperate in aproximativ opt ani. Proiectul reprezinta prima investitie a lui George Barbulescu, pana in prezent el ocupandu-se cu coordonarea unor proiecte imobiliare in Olanda. (Vezi profil LikedIn)

Terenul, cu o suprafata de circa 55 de hectare, amplasat pe platoul Vlasiei, apartine unui om de afaceri roman, care va participa la dezvoltarea proiectului, aducand, pe langa terenul evaluat la patru milioane de euro, si alte „zeci de milioane de euro, ce vor fi folositi in prima faza a Leisure Dome Bucharest". De asemenea, misteriosul proprietar „va aduce si alti investitori cu el”, la fel de interesati de investitiile intr-un astfel de proiect, potrivit reprezentantului Axion Leisure Development.

Contractul dintre proprietarul terenului si dezvoltator va fi semnat in toamna, iar Barbulescu nu a stabilit inca o localizare concreta, precizand doar ca este vorba de „un teren rezervat, in zona Snagov”.

In urma cu doi ani, tot in zona Snagov, pe un teren de 56 de hectare, compania South Pacific anunta ca va construi un circuit auto, parte dintr-un complex Grand Prix One, investitia fiind estimata de 250 de milioane de euro. Proiectul a fost inghetat la putin timp dupa lansare.

George Barbulescu mai estimeaza ca va obtine cel putin 50 milioane de euro de la Comisia Europeana, din fonduri nerambursabile, intrucat proiectul isi va asigura consumul de energie din resurse proprii. Conceptul energetic self-supporting va costa in total circa 80 milioane de euro.

„Am prezentat proiectul si la Bruxelles, intrucat mizam pe ajutorul Comisiei Europene si pe cel al Bancii Europene pentru Investitii. Credem ca investitorii isi vor recupera banii in circa opt ani”, a declarat George Barbulescu.

O cheltuiala medie de 40 euro/vizita

O cheltuiala medie de 40 euro/vizitaLeisure Dome Bucharest va avea o suprafata construita de 200.000 mp, la care se adauga alti 200.000 mp la exterior, dintre care 15.000 mp vor fi destinati parcarii. Conform estimarilor dezvoltatorului, proiectul ar urma sa fie livrat pe 12 decembrie 2012.

„Estimam ca un vizitator pleaca cu circa 40 euro mai putin in buzunar. In cel mai rau scenariu, vom avea sase milioane de vizitatori pe an, iar in cel mai bun, 25 de milioane”, spune Barbulescu.

In acest an, mai mult de jumatate dintre romani estimeaza ca nu vor mai pleca in concedii, doar 40% spunand ca isi pastreaza obiceiurile de vacanta legate de destinatii si transport, conform unui studiu GfK.

Compexul va gazui activitati precum ski interior, snowboarding, patinaj pe gheata si sporturi nautice subtropicale, desfasurate pe o suprafata de 63.000 mp. Va mai include o zona de jocuri, cu imagini 3D, 4D, 5D, realitate virtuala si cinematografe, pe o suprafata de 28.000 mp si un centru de wellness, ce va ocupa 11.000 mp.

La toate acestea se adauga o zona de retail, de 37.000 mp, un hotel cu 600 de camere, un cazino, un centru de congrese si o zona de food-court (restaurante si cafenele), de 15.000 mp.


Cine este omul din spatele proiectului

Cine este omul din spatele proiectuluiGeorge Barbulescu (foto), de profesie inginer, are 50 de ani si a plecat in Olanda in urma cu aproape 20 de ani. El conduce si detine compania Axion Project Bureau, din orasul Zoetermeer, specializata in dezvoltari imobiliare si lucrari de infrastructura.

Romanul a mai fost consultant al primariilor din Amsterdam, Utrecht si Haga pentru proiecte precum The Hague New Central sau Amsterdam Central Station, director de proiect in cazul aeroportului Schiphol din Amsterdam si este membru al Insitutului Regal al Inginerilor din Olanda.

Proiectul ce urmeaza a fi dezvoltat in Romania este gandit in colaborare cu biroul olandez de arhitectura Benthem Crouwel si a fost insiprat din alte proiecte precum Skating Globe Galleria Dallas Mall (Dallas), Epcot ( Florida), Suncoast Bowling Center (Las Vegas) si Mall Dubai.

Lucrarile de constructie sunt planificate sa inceapa in ianuarie 2011.