1 / 5

Negocieri indelungate, sub presiunea crizei

Majoritatea tranzactiilor anuntate in primul semestru au fost incheiate pentru sume ce nu au fost facute publice. Singurele exceptii au fost preluarea fondului de investitii Fabian, pentru 50 milioane de euro, si cumpararea unei parti a ansamblului Perla Residence, pentru 15,5 milioane de euro.

In acelasi timp, mutarea prin care fondul de investitii britanic Tri Investments a cumparat, prin intermediul Salamanca Capital, o parte a complexului Perla Residence a reprezentat cea mai mare tranzactie de pe segmentul rezidential incheiata in 2009.

Britanicii au preluat 69 de apartamente din ansamblul dezvoltat de Crown Constructions, subsidiara locala a grupului grecesc Morfi S.A.. Proiectul situat in apropierea lacului Pipera include 85 de apartamente plus trei vile si a fost finalizat la sfarsitul anului trecut.

“Tranzactia a fost una normala, datele sale fiind negociate ca urmare a finalizarii lucrarilor de constructie. Negocierile au fost indelungate, dar s-au incadrat in limitele de timp agreate de catre parti. Nu mai putin adevarat este ca ele s-au desfasurat sub paradigma conditiilor actuale ale pietei”, a declarat Alin Buftea (foto), Senior Associate in cardul practicii de imobiliare a DLA Piper, casa de avocatura ce a oferit consultanta juridica fondului de investitii Tri Investments.

O alta tranzactie pe segmentul rezidential a fost incheiata la inceputul anului, cand divizia de Real Estate a grupului TNG, impreuna cu antreprenorul general Baumeister, detinute de omul de afaceri Dan Adamescu, au preluat spre finalizare proiectul Central Apartments. Valoarea tranzactiei nu a fost anuntata, insa surse din piata au declarat ca se inscrie de departe in tiparul unei tranzactii cu distressed assets (n.r.: active detinute de vanzatori aflati in situatii defavorabile).

Central Apartments este situat aproape de bulevardul Tomis din Constanta si cuprinde 89 de apartamente de clasa medie spre lux, fiind dezvoltat initial de Westhouse Group. Apartamentele au suprafete cuprinse intre 49 si 123 mp, fiecare avand si un loc de parcare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri