1 / 5

Regandirea proiectelor

Odyssea, proiectul dezvoltat de Caterata si Profit Building Industries in nordul Capitalei, in apropiere de Lacul Grivita, va cuprinde in prima faza doua blocuri cu cate 40 de apartamente, desi initial erau planificate sase blocuri, totalizand 156 de unitati.

Prima faza a proiectului fi livrata in aprilie 2010, iar lucrarile de constructie pentru cea de-a doua faza vor incepe imediat ce prima faza va fi finalizata.

„In prezent, am modificat pretul de la 1.500 euro/mp la 1.100 euro/mp plus TVA, insa este o oferta promotionala, care include si bucataria mobilata. Oferim finantare pentru ca, desi cererea a inceput sa creasca fata de lunile trecute, piata creditelor este inca semi-blocata si trebuie sa gasim solutii pentru clienti”, a explicat, pentru Wall-Street, Yigal Solomon (foto), CEO al New Horizon.

Solomon spune insa ca reducerea preturilor nu a afectat compania, pentru ca si pretul constructiilor a scazut cu 20-25%. Compania a lansat proiectul in luna martie a anului trecut, insa evenimentul oficial de lansare a avut loc in septembrie, cu o saptamana inainte de prabusirea marilor piete financiare.

Pe langa proiectul din Bucuresti, care necesita o investitie de 18 milioane de euro, Caterata si Profit Building Industries mai aveau in plan si alte proiecte, unul fiind in Piatra Neamt. Toate au ramas la stadiul de desen pe hartie, pana cand piata va da semne vizibile de revenire.

„Din cauza crizei, am facut cateva schimbari in ceea ce priveste conceptul proiectelor. De exemplu, in Piatra Neamt, ne gandim la locuinte mai mici, cu parcari supraterane, insa am redus si numarul de apartamente”, a adaugat oficialul companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri