1 / 4

O tranzactie pe etape

Tranzactia prin care RREEF Real Estate a achizitionat pentru 341 milioane de euro cele doua cladiri de birouri si proiectul rezidential Upground a fost semnata in luna mai 2008 si a fost o vanzare-cumparare la termen (forward purchase), urmand ca proiectele sa fie achizitionate la finalizarea constructiei.

„Plata pentru proiectul de birouri nu este o tranzactie noua, ci reprezinta finalizarea celei de-a doua etape din tranzactia semnata in mai 2008. In prima etapa, din august 2008, s-au platit 60 de milioane de euro, iar acum Deutsche Bank a platit peste 120 milioane de euro pentru cea de-a doua cladire de birouri din cadrul proiectului”, ne-a explicat Gabriel Biris (foto), avocat partener in cadrul firmei de avocatura Biris Goran.

Biris Goran a asistat juridic vanzatorii, un grup de fonduri de investitii, reprezentat in Romania de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. Potrivit termenilor tranzactiei, Papalekas, dezvoltatorul proiectului si reprezentantul vanzatorului, a participat la cumparare ca partener al RREEF cu 22%.

„In mai 2008, au fost semnate trei contracte forward purchase, care stabileau cadrul general in care se vor finaliza fiecare dintre cele trei tranzactii, cu conditii precedente care trebuiau indeplinite pentru ca finalizarea tranzactiilor sa se produca la o data agreata de parti in contractul «cadru». Una dintre conditii a fost ca proiectele de birouri si cele rezidentiale sa fie terminate”, a declarat, pentru Wall-Street, Ioana Niculeasa, partener al firmei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a asistat cumparatorul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri