1 / 4

Cea mai mare reducere - 6,5 mil. euro

O vila cu 17 camere, din apropiere de Piata Romana, construita in anul 1931, costa in urma cu un an 10 milioane de euro, potrivit anuntului postat pe portalul imobiliare.ro. O luna mai tarziu, in februarie 2009, aceeasi proprietate era scoasa la vanzare la pretul de 7 milioane de euro, pentru ca la sfarsitul anului trecut pretul sa scada la 3,5 milioane de euro, suma ceruta si astazi de proprietar.

Nu numai in Capitala au fost scaderi masive de preturi, ci si in marile orase ale tarii, in special cele cu destinatie turistica. Astfel, o casa cu 20 de camere din zona Poiana Brasov, construita recent cu scopul de fi folosita pe post de hotel, costa la sfarsitul anului 2008 cinci milioane de euro, potrivit imobiliare.ro. In aprilie 2009, pretul a fost redus la 3 milioane de euro, proprietatea fiind, in acelasi timp, scoasa la inchiriere in schimbul sumei de 20.000 euro/luna. Patru luni mai tarziu, pretul de vanzare a coborat la 2,5 milioane de euro, chiria lunara ceruta ramanand aceeasi.

„Intr-o perioada de criza accentuata, precum cea de pe piata imobiliara locala, proprietatile scumpe sunt foarte greu de vandut. Chiar daca vizitatorii portalului intra in paginile de detaliu, o fac mai mult din curiozitate, numarul celor cu adevarat interesati de achizitionarea unui asemenea tip de imobil fiind, de fapt, foarte mic”, a explicat, pentru Wall-Street, Adrian Erimescu, directorul imobiliare.ro.

Cele mai mari preturi raman insa in Bucuresti si sunt intalnite in cazul vilelor istorice. O astfel de proprietate, construita in anul 1921, amplasata in zona Victoriei si avand 33 de camere, costa la jumatatea anului 2008 noua milioane de euro. Un an mai tarziu, in iunie 2009, pretul scazuse cu doua milioane de euro.

O alta vila istorica, amplasata in apropiere de Piata Dorobanti, una dintre cele mai scumpe zone ale Bucurestiului, a fost redusa cu 1,7 milioane de euro din toamna anului 2008 si pana in vara anului 2009. Proprietatea a fost construita in anul 1940 si are noua camere. Pretul initial, cerut in octombrie 2008, era de 4,5 milioane de euro, ramanand valabil doar pentru o luna. In noiembrie 2008, proprietarul cerea 4,1 milioane de euro, iar trei luni mai tarziu pretul coborase la 3,8 milioane de euro. Din iulie 2009, pretul cerut a ramas 2,8 milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri