1 / 4

Atrium Center Arad, inchiriat in proportie de 92%

Dezvoltatorul Atrium Centers va inaugura maine centrul comercial din Arad, la doi ani de la inceperea lucrarilor de constructie si dupa o investitie de aproximativ 72 milioane de euro. Pana in prezent, Atrium Center (foto), amplasat pe strada Aurel Vlaicu, a fost inchiriat in proportie de peste 92%, potrivit companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, agentul exclusiv de inchiriere.

Retailerul de origine turca LC Waikiki este un chirias recent, care va ocupa o suprafata de 1.050 mp la parter, acesta fiind al doilea magazin al sau pe piata romaneasca, dupa cel din Cotroceni. Tot mai multi retaileri turci de fashion si-au manifestat interesul pentru piata locala, motivul fiind similaritatile intre gusturile de moda ale consumatorului din Romania cu cel din Turcia. Ipekyol si Twist, de exemplu, sunt alte doua branduri turcesti, cu un succes destul de mare in special in randul clasei medii si superioare”, a declarat Aura Voiculescu, coordonatorul departamentului de retail al DTZ Echinox.

Printre chiriasii Atrium Center se numara C&A, New Yorker, Humanic, Hervis, Deichmann, Kenvelo, Motivi, Orsay, Benetton, B&B, Sephora, Adidas, Altex, Diverta, Reserved si Billa.

Pe aceste branduri, dar si pe locatia proiectului mizeaza consultantul DTZ Echinox cand spune ca proiectul din Arad nu va avea o concurenta serioasa in urmatorii cinci ani. „Concurenta care ar putea aparea ar trebui sa aiba o locatie mai buna, iar acest lucru este greu, pentru ca Atrium este chiar in centrul orasului. In plus, are toti chiriasii internationali potriviti profilului orasului in acest moment si in urmatorii 2-3 ani. Nu cred ca vom avea o concurenta de care sa ne temem in urmatorii cinci ani, iar daca se va intampla, Atrium Center va fi deja un proiect matur”, a explicat Voiculescu.

In ceea ce priveste parcurile de retail, specialistul DTZ Echinox spune ca aceste dezvoltari nu s-au dovedit a avea un succes foarte mare in Arad, Armonia Center, singurul proiect comercial mari dimensiuni finalizat in oras, fiind un exemplu graitor. In plus, chiriasii prezenti in Atrium Center nu ar avea de ce sa ia in calcul deschiderea unui al doilea magazin in Arad, in conditiile in care sunt alte orase importante din tara in care nu sunt inca prezenti, spune Voiculescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri