Bucuresti: Apartamentele s-au ieftinit cu 2,1%

Bucuresti: Apartamentele s-au ieftinit cu 2,1%Preturile locuintelor din Bucuresti au scazut cu 2,1% in luna iunie, atingand o valoare medie de 1.275 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi. ”In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, scaderea este de 3,7%. Tototdata, aceasta este cea mai mica valoare inregistrata pentru Bucuresti, de la inceputul crizei imobiliare pana in prezent”, spun cei de la imobiliare.ro.

Pentru apartamentele noi pretul mediu solicitat a scazut cu 0,5% in ultima luna, ajungand la 1.440 euro/mp de suprafata utila, in scadere cu 12,9% fata de luna mai a anului trecut. Cea mai mare scadere a fost inregistrata de apartamentele cu patru camere, care s-au ieftinit cu 5,5% in ultimele 30 de zile si cu peste 23% in ultimele 12 luni.



De asemenea, pretul solicitat pentru locuintele vechi a scazut cu 3%, atingand o valoare medie de 1.213/euro mp de suprafata utila. Apartamentele cu doua camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 3%, urmate de cele cu o camera, 2,9%, respectiv cele cu trei camere, 2,5%.




Nota: Preturile exprimate in tabele pentru fiecare luna se refera la pretul in euro pe metru patrat util.


Brasov: Preturile au scazut cu 1%

Brasov: Preturile au scazut cu 1%Preturile apartamentelor din Brasov a coborat cu 1% in luna iunie, pana la valoarea de 937 euro/mp de suprafata utila, in scadere cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Cu o valoare medie de 1.079 euro/mp util, apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene au inregistrat, totusi, o crestere in ultima luna: +0,7%, iar fata de aceeasi perioada a anului trecut, acestea sunt mai scumpe cu 11,2%”, afirma cei de la imobiliare.ro

In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat in luna iunie a ajuns la 923 euro/mp, cu 1% mai putin fata de luna precedenta.



“Situatia pietei imobiliare din Romania este tot mai complicata pe zi ce trece. Reducerea puterii de cumparare, care va fi resimtita in perioada imediat urmatoare, nu va intarzia sa-si arate efectele asupra segmentului rezidential. Singura evolutie pe care o putem estima in acest moment pentru perioada urmatoare este una de scadere”, spune Adrian Erimescu, director general al portalului imobiliare.ro.

Cluj-Napoca: Crestere de 0,5%

Cluj-Napoca: Crestere de 0,5%Preturile apartamentelor din Cluj-Napoca au fost singurele care au inregistrat un trend ascendent in ultima luna, crescand cu 0,5% fata de luna precedenta, pana la 1.022 euro/mp util, valoare cu 2,5% mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Astfel, apartamentele noi s-au ieftinit cu 0,9%, pretul cerut pentru aceasta categorie scazand de la 976 euro/mp la 967 euro/mp util. Pe de alta parte, pretul apartamentelor vechi a crescut cu 1,2%, ajungand la 1.055 euro/mp util.



“Cea mai mare variatie de pret este intalnita in cazul apartamentelor vechi cu o camera, unde cresterea este de 3,5%. Apartamentele cu doua camere s-au scumpit cu 0,6%, in timp ce apartamentele cu trei camere au inregistrat o crestere de pret de 2,1%”, se arata in analiza mentionata.

Constanta: Scadere sub 1%

Constanta: Scadere sub 1%Apartamentele din Constanta s-au ieftinit cu 0,7% in luna iunie, cand indicele imobiliare.ro a inregistrat valoarea de 1.021 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu peste 9,8% mai mica.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a crescut cu 1,6% in luna iunie, atingand 1.006 euro/mp util, insa chiar si asa preturl locuintelor noi din constanta este mai ieftin decat al celor vechi.

Pentru apartamentele vechi, pretul mediu de strigare a inregistrat o scadere de cu 1,1% in luna iunie, coborand la valoarea de 1.024 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta este de 9,5%.



Cea mai mare scadere de pret a fost inregistrata de apartamentele cu o camera, al caror pret mediu a coborat cu 2%. Apartamentele cu doua camere s-au ieftinit cu 1,1%, in timp ce apartamentele vechi cu trei camere afiseaza un pret mediu cu 0,7% mai mic decat in luna precedenta.

Iasi: Crestere de 0,9%

Iasi: Crestere de 0,9%Si apartamentele scoase la vanzare in Iasi au inregistrat o tendinta usoara de crestere, tendinta intalnita doar la Iasi si la Cluj-Napoca.

Astfel, preturile de vanzare a apartamentelor a crescut cu 0,9% in luna iunie, pana la valoarea de 916 euro/mp util. Apartamentele noi au inregistrat o crestere de 1%, ajungand la valoarea medie de 997 euro/mo util, in timp ce apartamentele vechi au afisat o scadere de 0,3%, pretul mediu cerut pentru ajungand la 890 euro/mp.



“Spre deosebire de dezvoltatorii imobiliari, pretentiile proprietarilor apartamentelor vechi din Iasi au scazut si in luna iunie. Apartamentele cu o camera reprezinta categoria cu cea mai mare scadere, 3,3%. In schimb, pretul mediu al apartamentelor cu doua camere a scazut cu cu 0,3%, in timp ce in cazul apartamentelor cu trei camere, valoarea actuala este cu doar 0,1% mai mica decat in luna precedenta”, spun cei de la imobiliare.ro.



Timisoara: Apartamentele s-au ieftinit cu 4,5%

Timisoara: Apartamentele s-au ieftinit cu 4,5%Timisoara a devenit cel mai ieftin oras dintre cele analizate, dupa ce trendul de scadere vizibil in ultimele luni s-a accentuat in iunie, astfel incat pretul mediu cerut pe metru patrat de suprafata utila a scazut cu 4,5%, coborand pana la valoarea de 874 euro. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta de pret este de 12,6%.

La fel ca in luna anterioara, in iunie, cea mai mare scadere a fost inregistrata la apartamentele vechi: -4,4%, pretul mediu actual ajungand la valoarea de 869 euro/mp util. In acelasi timp, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi scoase la vanzare in Timisoara a scazut cu 3,8%, pana la valoarea de 904 euro/mp util.



Indicele imobiliare.ro este calculat zilnic in baza ofertelor introduse in ultimele 7 zile fata de ziua de raportare, la nivel national si ia in calcul, in medie, 22.000 de oferte publicate lunar in 41 de judete. La nivel de orase, indicele este calculat zilnic in baza ofertelor introduse in ultimele 30 zile fata de ziua de raportare, fiind disponibil pentru: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara.