1 / 4

Ce spatii vrea CFR sa inchirieze

Emil Sabo, fostul director al companiei CFR SA, declara recent ca vrea sa inchirieze spatiile din 15 gari unor lanturi mari de magazine, urmand sa fie disponibile fast-food-uri, restaurante, farmacii, librarii, florarii si unitati bancare, pe o suprafata reprezentand 30% din cea a statiilor.

“Vrem sa licitam pentru garile din primele 15 orase ca numar de locuitori, spatiile in lant si pe calupuri”, spunea Sabo in luna august, adaugand ca a nu pot fi scoase la licitatie toate cele 15 gari deodata, deoarece pentru unele exista contracte de inchiriere in derulare, ci vor fi licitate pachete de cate trei sau patru statii.

Contactati de Wall-Street, reprezentantii companiei nationale de cai ferate au declarat ca CFR SA inchiriaza, la nivel central, patrimoniul privat, respectiv spatii si terenuri din statiile de cale ferata: Bucuresti Nord, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Craiova, Iasi, Arad, Sibiu, Ploiesti Sud, Buzau, Miercurea Ciuc, Oradea, Focsani, Constanta si Galati.

Spatiile respective pot fi inchiriate pentru domenii de activitate precum: restaurant, cafenea-bar, fast food, vanzare produse alimentare si nealimentare, difuzare presa, farmacie, loto-prono, bancomat, florarie, automate bauturi sau produse alimentare preambalate, potrivit reprezentantilor CFR SA.

In prezent, suprafata totala inchiriata de CFR SA este de aproximativ 1,71 milioane mp, anunturile pentru inchirierea spatiilor din toate statiile feroviare fiind publicate pe site-ul companiei, la sectiunea Licitatii Interne.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri