1 / 4

Ce poti sa cumperi cu 300.000 euro

In Romania, cu un buget de circa 300.0000 euro poate fi cumparata in momentul de fata o locuinta de vacanta cu patru pana la opt camere in zone consacrate ca potential turistic ridicat, precum Bran sau Poiana Barsov. Pentru acesti bani, cumparatorul primeste pe langa imobil si o suprafata considerabila de teren, spune Nicole Rosnovat (foto), managing partner al sucursalei imobiliare Coldwell Banker Alpin Brasov.

De exemplu, in Poiana Brasov, zona inaccesibila in toamna anului 2008 chiar si pentru proprietarii cu lichiditati, in prezent poate fi achizitionata o vila cu cinci camere si patru bai, cu o suprafata construita de 200 mp, desfasurata pe parter, etaj, mansarda si cu un teren de 300 mp.

“Pretul cerut este de 400.000 euro si, in functie de modalitatea de plata adoptata de cumparator, pretul de tranzactionare poate cobori pana la 300.000 euro. Un astfel de imobil putea fi cumparat in anul 2008 cu 750.000 euro”, subliniaza consultantul imobiliar.

Home test, un nou trend. Pe piata locuintelor de vacanta a aparut de curand un nou trend, povesteste Rosnovat. Proprietarii recurg la inchirierea caselor astfel incat potentialii cumparatori sa poata face un “home test” pentru viitoarea locuinta de vacanta. Ei pot inchiria imobilul, verificand daca se incadreaza in cerintele si necesitatile lor.

In plus, costurile de administrare a unei case de vacanta sunt unul din factorii decisivi in incheierea tranzactiei, motiv pentru care cumparatorii sunt tot mai interesati de astfel de teste. Daca potentialul client alege sa cumpere locuinta respectiva, atunci pretul de inchiriere se va scadea din suma finala de vanzare.

Acest articol a fost publicat in Editia Speciala - Ce am invatat in primii doi ani de criza, primul proiect tiparit Wall-Street.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri