1 / 4

Problemele financiare erau evidente din 2007

Centrul comercial City Mall, amplasat in cartierul Berceni din Capitala, a fost obiectul a patru tranzactii imobiliare din anul 2004 si pana in prezent. Din 2006, mall-ul se afla in proprietatea fondului australian de investitii APN/UKA European Retail Trust, prin intermediul companiei Victoria Holding, care l-a cumparat cu 103,5 milioane de euro.

La sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, firma Victoria Holding, administratorul direct al mallului, a intrat in procedura de insolventa si apoi, la cateva zile, in faliment. “Principala cauza care a generat intrarea in faliment a societatii este imposibilitatea de achitare a costurilor financiare pe care le-a presupus achizitionarea complexului City Mall”, potrivit raportului Casei de Insolventa Transilvania, desemnata lichidator judiciar al firmei Victoria Holding.

Datoria generata de achizitia mall-ului se ridica la aproximativ 40 milioane de euro catre Bank Austria, pentru care societatea nu a fost in masura sa achite contravaloarea dobanzilor datorate. In prezent, bancile UniCredit si Bancpost au de recuperat in total circa 41 de milioane de euro din falimentul City Mall, cea mai mare suma, de circa 35,4 milioane de euro, fiind pentru UniCredit Bank Austria.

“Dificultatile financiare ale societatii sunt evidente inca din anul 2007. Edificatoare in acest sens este situatia costurilor privind dobanzile aplicate anual, in anul 2010 ajungand pana la 71% din cifra de afaceri”, sustin cei de la Casa de Insolventa Transilvania.

In plus, incepand din 2007 societatea a produs pierdere: in anul 2008 pierderea neta inregistrata a fost de 93,3 milioane de lei, iar in primele 10 luni ale anului 2010, de 15,06 milioane lei.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri