1 / 4

"Simtim o revenire a pietei"

Dezvoltatorul imobiliar de proiecte de retail Oasis Development, controlat de sibienii Kurt Wagner (foto stanga) si Klaus Reisenauer (foto dreapta), are in acest an un buget de 80 de milioane de euro pentru investitiile in proiecte de retail, cea mai mare parte a investitiilor fiind atrase de orasul Oradea, pentru care Oasis a alocat 50 de milioane de euro.

“Motorul” noilor dezvoltari il reprezinta cererea chiriasilor de tip discount, care vor sa se extinda si au o oferta limitata. Un semnal similar observau in toamna anului trecut si consultantii companiei Colliers, care spuneau ca pentru prima data in ultimele 18 luni retailerii incep sa se intrebe unde se vor extinde in 2011. In plus, pentru acest an oferta de spatii comerciale este alcatuita din opt proiecte cu suprafata totala inchiriabila de 250.000 mp, potrivit celui mai recent studiu al consultantului imobiliar Jones Lang LaSalle.

“Pentru anul acesta avem 80 de milioane de euro de investit, 50 de milioane de euro pentru Prima Shopping, in Oradea, si restul pentru proiecte mai mici, de tip retail park. Simtim o revenire a pietei. Operatorii de supermarketuri, si mai ales hipermarketuri, isi reiau expansiunea si vedem o crestere a cererii din partea chiriasilor de tip discount, care vor sa isi continue expansiunea”, afirma Klaus Reisenauer.

Pe langa proiectul din Oradea, cei doi sibieni vor dezvolta cinci parcuri de retail in orasele Alexandria, Adjud, Aiud, Satu Mare si Sebes, care vor fi ancorate de un hipermarket cu politica de discount Kaufland.

Centrul comercial Prima Shopping Center va fi construit pe amplasamentul fostei fabrici Infratirea si este inchiriat in proportie de 50%, printre chiriasi numarandu-se C&A, care a inchiriat 1.500 mp, Kaufland si Lidl, care vor ocupa impreuna circa 7.000 mp si DM Drogherie.

Citeste si Retailerii ies din hibernare: In 2011 se da startul marilor extinderi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri