1 / 5

Joint venture cu Carrefour Property

La fel ca si in 2009, sud-africanii de la New Europe Property Investment (NEPI) au incheiat anul trecut cea mai mare tranzactie din piata imobiliara locala: au platit peste 100 de milioane de euro pentru cladirea Floreasca Business Park, amplasata in zona Aurel Vlaicu. Pe langa aceasta tranzactie, NEPI a achizitionat si un mic spatiu logistic in apropiere de aeroportul Henri Coanda, denumit Otopeni Warehouse, valoarea tranzactiei fiind de cinci milioane de euro.

Cu toate acestea, Martin Slabbert (foto), managing director al NEPI, spune ca activitatea fondului de investitii se va concentra in continuare pe retail, iar un pas in aceasta directie il reprezinta un parteneriat pe cale de a fi incheiat cu Carrefour Property, divizia de dezvoltare imobiliara si de administrare a centrelor comerciale in care Carrefour isi desfasoara activitatea. “Ei au o locatie foarte buna in Ploiesti si suntem aproape de a incheia un joint-venture pentru a dezvolta spatii comerciale. Nu va fi o dezvoltare de la zero, pe acel teren existand deja o unitate Carrefour”, a explicat Slabbert. Noul proiect va avea o suprafata de circa 50.000 mp.

El da exemplu de dezvoltari similare la Braila, unde NEPI a extins European Park, preluat pentru 63 de milioane de euro in vara anului 2009. Tot o dezvoltare similara s-a desfasurat si la Brasov, unde sud-africanii au renovat o cladire de birouri din portofoliu.

In ceea ce priveste viitoarele achizitii, Martin Slabbert spune ca NEPI nu are in prezent nicio tranzactie in desfasurare. “Businessul nostru nu este sa facem tranzactii, ci sa administram proprietati, iar achizitiile sunt ceva ocazional, cand vedem oportunitati in piata”, afirma el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri