3 / 5

Listarea la bursa va facilita accesul investitorilor la portofoliu

In luna martie, fondul de investitii NEPI se va lista la Bursa de Valori Bucuresti, Slabbert motivand ca aceasta decizie a fost luata pentru a facilita accesul investitorilor romani la portofoliul NEPI.

“Majoritatea companiilor care se listeaza la burse o fac in tarile unde au proprietati, iar noi avem 95% din portofoliu in Romania. Listarea la BVB va face mai accesibila participarea investitorilor romani la actiunile NEPI”, spune Martin Slabbert.

NEPI va lista la bursa din Bucuresti 100% din capitalul social al companiei, insa Slabbert evita estimarile cu privire la capitalul care va fi generat din listare. “Pentru noi, este o piata netestata si destul de mica, asa ca nu ne asteptam la volume mari de bani. Investitorii trebuie sa stie despre tine si sa-ti urmareasca mult timp activitatea pentru a-ti pune banii in companie. Asa ca trebuie sa incepem acum”, afirma el.

Pe termen mediu, NEPI nu ia in calcul listarea pe alte burse si spune ca Romania va ramane principalul pol pentru activitatile companiei. In prezent, echipa locala a fondului de investitii are 40 de angajati, motiv pentru care compania isi va muta la sfarsitul acestei luni sediul intr-o noua cladire amplasata tot in zona Nicolae Caramfil.

“Oamenii cu care lucrezi sunt esentiali, mai ales cand vorbim de investitii. Cred ca mintile stralucite sunt importante si este bine sa ai un mix de experienta cat mai bun, din diferite domenii. In real estate, cred ca succesul nu sta in ce cumperi, ci in cum administrezi ceea ce cumperi”, a adaugat seful NEPI.

Citeste si Prima listare pe bursa a unui fond de investitii imobiliare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri