Reactia bancherilor la restrictionarea creditarii in valuta

Reactia bancherilor la restrictionarea creditarii in valutaMai multe banci locale au decis sa creasca dobanzile la creditele de consum in lei pentru a echilibra majorarile anterioare ale dobanzilor pentru depozite. Miscarea este cu atat mai interesanta cu cat vine cu putin timp inaintea implementarii noului regulament BNR privind creditele pentru populatie. Documentul, ale carui prevederi vor intra in vigoare cel mai probabil de anul viitor, desfiinteaza practic imprumuturile de nevoi in alte valute decat leul, scrie Capital

Gigantul german RWE se intoarce in Romania.

Gigantul german RWE se intoarce in Romania.RWE Suply and Trading, o filiala a concernului RWE, companie germana de utilitati cu afaceri de 50 de miliarde de euro, a primit o licenta de furnizare de electricitate din partea Agentiei de Reglementare in Energie. RWE intra, astfel, in randul traderilor de energie unde se gasesc nume sonore precum Energy Holding, Alpiq, Electomagnetica ori Alro. Actul eliberat de ANRE reprezinta si o intoarcere a nemtilor pe piata romaneasca pe care o parasisera acum un an. Nu presupune, insa, nici o investitie majora, informeaza Money.ro

Ce masini straine mai cumpara romanii.

Ce masini straine mai cumpara romanii.Romanii sunt destul de conservatori atunci cand vine vorba sa isi cumpere o masina noua, arata o analiza realizata pe baza datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Clientii romani se inspira din ce vad pe strada, isi intreaba prietenii care au automobile si incearca sa gaseasca masina ideala - pret mic, costuri pe masura. Criza nu a adus foarte multe schimbari in ceea ce priveste preferintele pentru modelele vandute in Romania, potrivit DailyBusiness.

Piata apartamentelor vechi si-a domolit scaderea.

Piata apartamentelor vechi si-a domolit scaderea.Astfel, daca in perioada 2009-2010, preturile apartamentelor scadeau cu pana la 12-14%, in perioada decembrie 2010-decembrie 2011, nicio zona a Capitalei nu a inregistrat scaderi mai mari de 5%.

Cele mai mari scaderi din acest an le-au inregistrat apartamentele din sudul si vestul Capitalei, unde pretul garsonierelor a scazut cu 5%, iar cel al apartamentelor, cu 4%. Tot in sud se gasesc si cele mai ieftine apartamente, relateaza Financiarul.

RA-APPS nu reuseste sa mai stranga chiria de la locatarii de lux

RA-APPS nu reuseste sa mai stranga chiria de la locatarii de luxRegia Administrarii Protocolului de Stat (RAAPPS) a scapat din maini fraiele sutelor de case, aprtamente si vile pe care le detine in administrare. Tot mai multi dintre chiriasi refuza sa plateasca chiriile si se judeca cu Regia pentru a nu mai achita datoriile, scrie Evenimentul Zilei.

Nici legile date in ultimii ani nu au fost tocmai de ajutor, ba dimpotriva, unele prevederi sunt folosite in instanta de catre rau platnici. Potrivit notei de fundamentere a OUG 101, RA-APPS are de recuperat, pe calea Justitiei, mai bine de un milion de euro, iar pierderile regiei sunt pe masura.