Exporturile din industria auto ar putea creşte la 11 miliarde euro.

Exporturile din industria auto ar putea creşte la 11 miliarde euro.Exporturile de automobile si componente auto vor creste anul viitor la 11 miliarde de euro, de la 10,3 miliarde euro in acest an, o contributie importanta urmand revina grupului Renault in Romania, a declarat luni, Constantin Stroe, presedintele ACAROM.

"Desi este riscant sa facem o prognoza pentru anul viitor, avand in vedere situatia economica externa, cred totusi ca exporturile de masini si de componente auto vor ajunge la 11 milarde de euro in 2012", scrie Gandul.

Guvernele salveaza pe furis bancile

Guvernele salveaza pe furis bancilePentru a evita furia contribuabililor, guvernantii europeni apeleaza la practici „neortodoxe“ pentru a ajuta financiar bancile cu probleme, fara ca publicul sa afle.

In disperarea de a evita costurile si jena provocate de un nou val de salvari ale bancilor cu fonduri publice, asa cum s-a intamplat in 2008-2009, tot mai multe guverne europene gasesc modalitati inedite de a-si sprijini bancile pe ascuns, noteaza jurnalistii „The Wall Street Journal", citati de Adevarul.

Cum poti deveni imun la executarea silita

Cum poti deveni imun la executarea silitaFiducia ofera constituitorului posibilitatea de a-si transfera averea sau anumite active pentru a fi administrate de catre un profesionist. Fiduciarul are libertate deplina cu privire la modul de administrare al patrimoniului transmis, insa puterile sale de administrare pot fi limitate prin contractul de fiducie. „Din momentul transferului, de la constituitor, a proprietatii asupra bunurilor catre fiduciar, creditorii constituitorului nu vor mai putea sa urmareasca bunurile respective decat prin anumite actiuni speciale“, arata Mihaela Mitroi, partener PwC, scrie Capital.

Culita Tarata: Anul viitor ne paste o criza alimentara ca in 1946.

Culita Tarata: Anul viitor ne paste o criza alimentara ca in 1946.Fermierii romani ar putea recolta anul viitor cu 20%-30% mai putin grau sau porumb ca urmare a secetei din ultima parte a acestui an, spune Culita Tarata, proprietar al TCE 3 Brazi, care exploateaza 56.000 de hectare de teren in Insula Mare a Brailei. "Stam foarte rau. Situatia este deja dezastruoasa si daca nu vor fi ploi va fi jale. Daca ploua de acum incolo, oricum vor fi scaderi ale productiei agricole vegetale cu 20-30%", a declarat omul de afaceri Culita Tarata, pentru Ziarul Financiar.

Criza datoriilor: Cat de bine sta Romania

Criza datoriilor: Cat de bine sta RomaniaDupa ce au dat-o in bara in perioada de boom cu ratingurile maxime atribuite ipotecilor subprime, se pune intrebarea fireasca: de ce ar mai interesa pe cineva ce zic agentiile de rating, mai ales ca acestea par sa poarte un razboi cu Europa? Pentru ca ratingurile nu sunt doar note teoretice, ci au aplicare in lumea finantelor. Sunt anumite domenii unde se accepta drept colateral doar obligatiunile cotate cu AAA sau cel putin cu A. In functie de rating se aplica discounturi la operatiunile de finantare de tip repo, aflam de pe Money.ro