De ce au ajuns carburantii atat de scumpi in 2011

De ce au ajuns carburantii atat de scumpi in 2011Anul acesta a fost unul foarte greu pentru soferi, intrucat ei au fost nevoiti sa dea piept cu preturi-record la carburanti. Problemele au inceput chiar din prima zi a anului 2011, cand accizele - care inseamna circa 30% din pretul final - au crescut cu 3%. La aceasta s-a adaugat si faptul ca, de la 1 ianuarie 2011, ponderea biocarburantilor a crescut de la 4% la 5%, ceea ce a pus o noua presiune pe pret (cotatiile componentelor bio sunt mai mari decat ale combustibililor clasici), scrie Adevarul.

Prin urmare, carburantii s-au scumpit brusc cu opt-zece bani si cu totii ne aducem aminte de protestele care au urmat in benzinarii: soferii s-au razbunat, blocand caile de acces la pompe sau alimentand de doar cativa bani si platind cu maruntis.

Exista banci care au venituri sub nivelul critic

Exista banci care au venituri sub nivelul criticFostul viceguvernator BNR, Mihai Bogza, este rezervat in ceea ce priveste revenirea economica in 2012. In ceea ce priveste sectorul bancar, actualul presedinte al CA al Bancpost are opinii pesimiste dar argumentate si crede ca unele banci de nisa vor avea mari probleme in viitor, scrie Capital.

Unde se mai deschid magazine?

Unde se mai deschid magazine?In urmatorii doi ani vom avea foarte putine deschideri de magazine, ceea ce va indrepta interesul retailerilor catre proiectele existente. Prin urmare, pe piata se asteapta la o usoara crestere a chiriilor in proiectele deja deschise si o crestere a gradului de ocupare, a spus Razvan Sin, directorul departamentului de retail al DTZ Echinox, citat de Dailybusiness.ro

Un vienez a cheltuit de sarbatori 370 de euro, cu 50% mai mult ca un bucurestean

Un vienez a cheltuit de sarbatori 370 de euro, cu 50% mai mult ca un bucuresteanComertul din capitala Austriei in perioada de iarna se ridica la 365 milioane de euro. Conform Camerei de Comert din capitala Austriei fiecare vienez cheltuieste in aceasta perioada in medie 370 de euro. In Romania bugetul mediu de sarbatori in zona urbana este de, 241 de euro, in usoara scadere fata de anul trecut, titreaza Ziarul Financiar.

Dificilul an 2012: Cum sta Romania in regiune

Dificilul an 2012: Cum sta Romania in regiuneBugetele tarilor din regiune pentru anul viitor sunt construite pe deficite mici. Insa multe dintre prognozele guvernelor pentru cresterea economica ce ar trebui sa faca posibila atingerea tintelor fiscale sunt mai degraba optimiste. Money.ro prezinta cum sta Romania in acest context.