Utilizatori din intreaga lume renunta la Windows XP

Utilizatori din intreaga lume renunta la Windows XPSistemul de operare Window XP pierde pe luna ce trece din ce in ce mai multi utilizatori, cota de piata a acestuia ajungand luna trecuta la 46,5%. Windows XP a pierdut in decembrie 2,4% din cota de piata, ajungand la 46,5% conform firmei Net Applications, citati de Capital.

In patru luni, din septembrie pana in decembrie, cota de piata a Windows XP s-a redus cu 11 procente. Motivul pentru care majoritatea utilizatorilor renunta la XP este Windows 7.

Tarile care iau bani gratis

Tarile care iau bani gratisInvestitorii in obligatiuni au ajuns sa plateasca un grup select de tari europene pentru a le imprumuta. Ceva e in neregula cand bancile ajung sa piarda bani imprumutand statele la dobanzi zero sau chiar negative, scrie Money.ro.

Asta se intampla acum in Europa cu un grup select de tari. Germania a fost prima tara din Zona euro pentru care randamentele la obligatiunile suverane au devenit negative pe piata secundara.

Pagubele unui eventual cutremur: 4,8 miliarde euro.

Pagubele unui eventual cutremur: 4,8 miliarde euro.Pierderile pe care le-ar provoca in sectorul rezidential un cutremur similar celui din martie 1977 ar putea ajunge la 4,8 miliarde euro, scrie Romania Libera, in conditiile in care valoarea totala a locuintelor la nivel national este estimata la 105,6 miliarde euro, potrivit ultimelor studii realizate de experti internationali in modelarea riscurilor.

Benzina din Romania, mai scumpa decat in Germania

Benzina din Romania, mai scumpa decat in GermaniaDe la inceputul lui 2011 si pana acum Romania a coborat o singura pozitie in topul statelor cu cel mai mare pret al benzinei, respectiv de pe locul 18, pe locul 19, conform calculelor Gandul, pe baza datelor oficiale ale Comisiei Europene.

Cu exceptia Poloniei, care s-a mentinut pe aceeasi pozitie in acest clasament in care au fost luate in calcul preturile fara taxe, pentru a evita decalajele generate de diferentele de taxare dintre state, toate statele din regiune au reusit sa coboare cateva pozitii. Vecinii bulgari au reusit sa ajunga la sfarsitul lui 2011 pe ultimul loc al clasamentului, dupa ce in ianuarie erau pe pozitia 20. Cehia a coborat doua pozitii, iar Ungaria a ajuns de pe locul 14, pe locul 15. Pretul fara taxe reprezinta, practic, valoarea efectiva a benzinei la distribuitor, fara nicio legatura cu accizele sau TVA sau alte taxe sau impozite.

Cele 10 provocari ale economiei mondiale

Cele 10 provocari ale economiei mondialeDe la criza datoriilor suverane in Europa, la cea iraniana care risca sa arunce din nou in aer pretul petrolului, amenintarile de destabilizare a economiei mondiale nu lipsesc nici la inceputul acestui an. Publicatia economica franceza Les Echos a realizat untop a celor mai importante 10 provocari din 2012, informeaza Finaciarul.

Analistii estimeaza ca necesarul de finantare al statelor membre ale zonei euro insumeaza, doar pentru primul trimestru din 2012, aproximativ 217 miliarde de euro, un nivel care nu ia in calcul si titlurilor de trezorerie (imprumuturi pe termen scurt)