Windows 8 va putea fi controlat cu ochii

Windows 8 va putea fi controlat cu ochiio companie suedeza de tehnologie a creat o interfata care va permite utilizatorilor sistemului de operare Windows 8 sa mute cursorul pe ecranul calculatorului si nu numai cu ajutorul ochilor. Interfata creata de sudezi se numeste Gaze si va fi prezentata in premiera la cel mai mare targ de tehnologie din lume, Consumer Electronic Show 2012, scrie Capital.

Microsoft a prezentat Windows 8 in luna septembrie a anului trecut, iar utilizatori au descoperit ca noul sistem de operare va rula fara nicio problema, atat pe desktopuri, laptopuri, cat si pe tablete de Internet.

Cat costa o vacanta la schi in Europa

Cat costa o vacanta la schi in EuropaRomanii care nu au reusit sa plece in vacanta la finalul anului trecut si care sunt pasionati de sporturile de iarna pot alege sa se relaxeze la inceputul lui 2012 mergand la schi intr-una dintre statiunile europene, cum ar fi Zermatt, Cortina D'Ampezzo sau St. Moritz.

Gandul
va prezinta o selectie a statiunilor in care va puteti petrece inceputul de an la schi, inclusiv tarifele de cazare, in perioada 14 ianuarie - 20 ianuarie, la hotelurile de 4 stele aflate in zonele respective.

Managerii privati, ultima sansa pentru firmele de stat

Managerii privati, ultima sansa pentru firmele de statAnul 2012 este crucial pentru cele 15 companii de stat care urmeaza sa fie conduse de manageri profesionisti privati. Unele dintre acestea au ajuns in pragul falimentului. Ministerul Economiei va deschide primele oferte pentru selectarea managerilor privati pe 20 ianuarie, potrivit Evenimentul Zilei.

Companiile de stat incluse in prima etapa a procedurii sunt societatile Oltchim, Electrica, Hidroelectrica si Romarm.
Pentru Electrica Furnizare si Oltchim, pentru care va fi inceput procesul de privatizare, scopul este de a le pregati pentru aceasta etapa, in vederea obtinerii unui pret cat mai bun din vanzarea pachetelor relevante de actiuni.

Ce tari renunta la restrictiile de munca pentru romani

Ce tari renunta la restrictiile de munca pentru romaniAnuntul oficial va fi facut de Comisia Europeana, dar deja se stie ca Marea Britanie, Irlanda, Olanda sau Belgia vor sa-si pastreze restrictiile, relateaza Money.ro.

Germania si-a deschis partial piata muncii, in timp ce Italia a devenit prima tara care a ridicat integral aceste restrictii pentru cetatenii noilor state membre, la sfarsitul lui 2011.

Cele mai mari "tunuri" care au lovit in buget

Cele mai mari "tunuri" care au lovit in bugetBugetul statului a fost prejudiciat cu sute de milioane de euro in ultimii ani, conform dosarelor intocmite de procurori si comisarii Garzii Financiare, titreaza DailyBusiness.

In perioada 2009-2010, Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor au finalizat mai multe acte de control la societati implicate in dosarul privind omul de afaceri italian Antonello Celestini. Autoritatile au stabilit un prejudiciu total in valoare de 357 de milioane de euro, adus bugetului general consolidat, constand in cea mai mare parte din accize si taxa pe valoare adaugata.