Ajungem la 600 de kilometri de autostrada?

Ajungem la 600 de kilometri de autostrada?Suntem la inceputul a aceea ce ar putea fi un an-record pentru constructia de autostrazi in Romania. Pe ce se bazeaza optimismul? Pana in decembrie, aproape 160 de kilometri de autostrada se vor adauga la cei 390 de kilometri existenti in Romania, scrie Capital.

Bineinteles, asta in cazul in care constructorii isi vad serios de treaba, iar vremea nu e prea capricioasa
Caci, spre deosebire de alti ani, cand in calea santierelor stateau exproprierile intarziate, lipsa avizelor sau finantarea greoaie, in 2012 obstacolele sunt mult mai putine.

Cum Isi Bate Joc Guvernul Boc de 20 de miliarde de euro

Cum Isi Bate Joc Guvernul Boc de 20 de miliarde de euroIn decembrie anul trecut, primul ministru Emil Boc mentiona ca, alaturi de investitiile publice si fondurile europene, unul dintre motoarele economiei Romaniei in 2012 il vor reprezenta proiectele ce urmeaza sa fie derulate prin parteneriat public-privat (PPP), facand referire la lista celor 18 proiecte prioritare aprobata de Guvern in aprilie 2011, relateaza Gandul.

Intre acestea se numara reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, Hidrocentrala Tarnita-Lapusesti, autostrada Comarnic-Brasov, autostrada Sibiu-Pitesti, precum si canalul Dunare-Bucuresti.

Exxon si Petrom au inceput forajul de explorare din Marea Neagra

Exxon si Petrom au inceput forajul de explorare din Marea NeagraExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EEPRL), o filiala a Exxon Mobil, cea mai mare companie petroliera din lume, si Petrom au inceput forajul de explorare la sonda Domino 1, prima sonda de explorare in ape de mare adancime din sectorul romanesc al Marii Negre, potrivit Adevarul.

Forajul va fi executat de catre vasul ultramodern de clasa mondiala Deepwater Champion, care a sosit recent in apele romanesti dupa finalizarea programului de foraj offshore din Turcia.

500 de apartamente noi stau sa apara

500 de apartamente noi stau sa aparaInca din 2007, compania israeliana Tagor Capital a anuntat investitii masive pe piata rezidentiala din Romania impreuna cu Patron Capital: 300 milioane de euro in 4.500 de locuinte. Venirea crizei a amanat insa planurile companiei. Dar 2012 marcheaza revenirea, scrie Money.ro.

Astfel, dupa mai multi ani de asteptari, in perioada ianuarie-iunie 2012, Tagor Capital, impreuna cu britanicii de la Patron Capital, vor demara lucrarile de constructie a primelor faze din cinci proiecte rezidentiale, dintre care doua in apropierea Bucurestiului.

Piata creditelor de consum, dupa criza: Ce mai cumparam in rate

Piata creditelor de consum, dupa criza: Ce mai cumparam in rateDupa ce 2011 a fost un an al prudentei, in care romanii au analizat mai mult necesitatea contractarii unui credit de consum de la institutiile financiare nebancare (IFN-uri), in 2012 aceasta piata ramane incerta. Totusi, romanii nu renunta sa cumpere in rate electrocasnice, televizoare sau laptop-uri, aflam de pe DailyBusiness.

In prezent, in magazinele Altex si Media Galaxy produsele comercializate pot fi achizitionate in rate prin programele de creditare ale EFG Retail Services IFN SA, BRD Finance IFN SA si Unicredit Consumer Financing IFN SA sau prin programele de rate la POS oferite de Altex si Media Galaxy pentru posesorii de carduri de credit Raiffeisen Bank, Bancpost, BRD Finance, Credit Europe, EFG Retail Services si Garanti Bank.