"Gaura" de 20 de milioane de euro la Loteria Romana din cauza unui "management defectuos"

"Gaura" de 20 de milioane de euro la Loteria Romana din cauza unui "management defectuos""Managementul defectuos" al Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR) a pagubit CNLR cu 89,79 milioane lei (20,8 milioane euro), reiese din raportul pe 2010 al Curtii de Conturi. citat de Gandul.

Raportul a fost publicat recent si contine rezultatele inspectiilor Curtii in 2011, pe baza documentelor din 2010.

Valoarea estimativa a erorilor/abaterilor constatate insumeaza 89.790 mii lei, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Lukoil - amenda de 139 de milioane de lei pentru cartel.

Lukoil - amenda de 139 de milioane de lei pentru cartel.Consiliul Concurentei va sustine astazi, la ora 13.00, o conferinta de presa, unde va anunta rezultatele anchetei derulate pe piata carburantilor.

Potrivit informatiilor obtinute de publicatia Adevarul, Lukoil Romania a primit o amenda de 139 de milioane de lei. Calculele arata ca aceasta este echivalentul a 3% din cifra de afaceri a companiei din 2010 (4,5 miliarde de lei).

Ford incepe in sfarsit sa produca la Craiova

Ford incepe in sfarsit sa produca la CraiovaUzina Ford din Craiova a inceput pregatirile pentru adaptarea liniei de productie de la modelul Transit la viitorul B-Max, primul automobil pe care americanii vor sa il construiasca in Romania, probabil cu incepere in urmatoarele luni. Lucrarile de productie urmeaza sa inceapa pe fondul unor neintelegeri: autoritatile romane se declara nemultumite de ritmul in care s-au miscat lucrurile pana acum, iar reprezentantii companiei spun ca piata nu le-a fost favorabila, titreaza DailyBusiness.

Vestile bune si vestile rele ale bancilor locale, in 2012

Vestile bune si vestile rele ale bancilor locale, in 2012Dupa un 2011 in care creditorii au reusit sa-si creasca usor afacerile si sa limiteze impactul restantelor asupra bilanturilor, vine un an 2012 care se anunta foarte dur, potrivit specialistilor, citati de Evenimentul Zilei.

Ceea ce nu a reusit criza financiara in mai bine de doi ani va face criza zonei euro. Problemele zonei unice au lovit puternic grupurile de care apartin bancile din Romania, ceea ce inseamna pentru jucatorii de la noi resurse mai putine si mai scumpe, nevoia de a consolida afacerile si de a reduce costurile pana la niveluri nemaivazute pana acum.

Statul a sters penalitati de peste 5 milioane euro pentru peste 6.200 firme.

Statul a sters penalitati de peste 5 milioane euro pentru peste 6.200 firme.Vestea buna este ca, prin cele 6.227 de decizii de anulare a penalitatilor, emise in perioada 1 septembrie 2011 - 4 ianuarie 2012, pentru a beneficia de facilitate, firmele au platit la bugetul statului peste 164 milioane lei (circa 38 milioane euro), scrie Capital.

Din aceasta suma, debitul principal reprezinta 135,92 milioane lei, dobanzile se cifreaza la 17 milioane lei, restul de 11,2 milioane lei fiind jumatate din majorarile de intarziere.