Imprimanta 3D de 1.750 dolari care poate construi obiecte

Imprimanta 3D de 1.750 dolari care poate construi obiecteO companie din SUA numita Makerbot a prezentat la CES Las Vegas prima imprimanta 3D "cu pret acceptabil", modelul numit Replicator care costa 1.750 de dolari si poate construi mici obiecte, precum piese de sah, deschizatoare de sticle sau dopuri de cada. Imprimantele 3D sunt folosite de trei decenii pe scara larga in industrie, dar ele sunt prea scumpe pentru publicul larg, mai ales ca nu s-au gasit aplicatii atat de atragatoare pentru omul de rand, scrie Hotnews.

Cupoanele de reduceri le-au adus romancelor 45.000 de manichiuri si doua milioane de minute de masaj

Cupoanele de reduceri le-au adus romancelor 45.000 de manichiuri si doua milioane de minute de masajNumarul celor care au cumparat in anul care tocmai s-a incheiat cupoane de reducere ajunge la 350.000 de mii, iar valoarea acestora este in jur de 18 milioane de euro, potrivit unor date ale redutti.ro, un agregator pentru site-urile de reduceri, citate de Adevarul.

Cupoanele de reduceri au fost utilizate si pentru cumpararea a 684 de tablete Kindle, spalarea unui numar de 20.000 de autoturisme si efectuarea de revizii pentru 6.000 de masini.


Cum arata in prezent aviatia SUA: Unul din trei avioane de lupta este un robot

Cum arata in prezent aviatia SUA: Unul din trei avioane de lupta este un robotAvioanele fara pilot sau drone asa cum mai sunt numite ele reprezinta in prezent 31% din intreaga flota aviatica a armatei Statelor Unite, cea mai puternica din lume, scrie Capital.

Americanii au in prezent in dotare 7.494 de drone, insa cheltuiesc mai mult pe avioanele cu piloti, aproximativ 92% din banii alocati avioanelor de lupta mergand catre achizitionarea de avioane cu pilot. In ceea ce priveste dronele, din anul 2001 si pana in prezent, americanii au cheltuit 26 de miliarde de dolari.

Erorile de la Compania de Autostrazi costa zeci de milioane de euro

Erorile de la Compania de Autostrazi costa zeci de milioane de euroCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) nu se poate lauda cu niciun proiect semnificativ de infrastructura rutiera la care pretul final platit constructorului sa fie egal cu cel la care acesta a licitat lucrarea, noteaza Romania Libera.

Chiar daca aceste contracte sunt obtinute in licitatii in care pretul cerut de constructori este un factor important la atribuirea acestora, criteriul pret ajunge in final sa nu mai conteze. Pretul se umfla deseori chiar si de cateva ori pe an (cazul centurii Cluj Est) sau chiar inainte de inceperea lucrarilor, dupa cum s-a intamplat pe centura Bucuresti Sud.

Lovitura pentru furnizorii de gaz: Statul poate fixa preturile si dupa liberalizare.

Lovitura pentru furnizorii de gaz: Statul poate fixa preturile si dupa liberalizare.Potrivit ultimului proiect al legii gazelor, Romania va renunta la preturile reglementate pentru consumatorii non-casnici pana la sfarsitul anului 2013 si la preturile reglementate pentru populatie pana la sfarsitul lui 2015, titreaza Money.ro.

Conform legii, Autoritatea de Reglementare (ANRE) va intocmi un calendar de eliminare treptata a preturilor reglementate, in perioada 2012-2015, principiul fiind ca eliminarea acestora trebuie sa fie cat mai usor de suportat pentru clienti.