Patru pasi ca Romania sa iasa cu bine din 2012

Patru pasi ca Romania sa iasa cu bine din 2012Criza incepe din nou sa isi faca de cap in Romania, iar 2012 va fi un an mai greu decat 2011, potrivit reprezentantilor Coface, companie de consultanta, asigurare a riscului de credit si de recuperare a creantelor. Primul semn de slabiciune il dau companiile, care au inceput in 2011 sa-si plateasca tot mai greu creantele, scrie Evenimentul Zilei.

Romania, tara in care nu exista nici o autoritate de certificare a aurului

Romania, tara in care nu exista nici o autoritate de certificare a auruluiChiar daca investitiile in lingouri de aur au inceput sa devina din ce in ce mai interesante pentru romani, mini-lingouri vanzandu-se si la liber prin Piraeus Bank, in Romania, nu exista nici o autoritate care sa certifice metalul pretios, fapt care aduce o pierdere de 1%-2% vanzatorilor de aur romani si implicit un pret de vanzare mai mare al acestuia, scrie Capital.

Purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Stet, ne-a declarat ca "BNR nu mai certifica lingourile de aur de cand au fost inchise portile producatorului de aur din Romania Phoenix Baia Mare".

Partea nevazuta a unui razboi de 205 milioane de euro

Partea nevazuta a unui razboi de 205 milioane de euroCulisele amenzii-record aplicate de Consiliul Concurentei petrolistilor romani sunt demne de un film de actiune: investigatori racolati de cei anchetati, tehnica de investigatie de ultima generatie, tradari si greseli aproape incredibile facute de corporatiile acuzate de constituirea unui cartel, informeaza Romania Libera.

Consiliul Concurentei (CC) a sanctionat cu o amenda usturatoare cinci companii petroliere (OMV Petrom, Rompetrol Downstream, Lukoil, Mol si Eni) despre care, in urma unei investigatii de lunga durata, a gasit dovezi ca s-au inteles in perioada 2007-2008 sa retraga de pe piata sortimentul de benzina ECO Premium, care le genera sub 20% din vanzari si reprezenta mai putin de 5% din cifrele de afaceri

Romania va avea mai multe falimente in 2012

Romania va avea mai multe falimente in 2012In ultima parte a anului trecut, comportamentul de plata s-a inrautatit brusc, in sensul ca s-au inmultit incidentele de plata, astfel ca am intrat in 2012 pe un "trend ingrijorator" de crestere a numarului falimentelor, precizeaza Adevarul.

Specialistii companiei de evaluare Coface Romania, care au descris acest scenariu, observa ca a crescut atat numarul incidentelor de plata, cat si valoarea sumelor neincasate. Per ansamblu, valoarea acestor incidente este acum de cateva ori mai mare decat la mijlocul anului 2010.

Cum arata gadgetul viitorului. Laptop, tableta si telefon, pe o singura platforma

Cum arata gadgetul viitorului. Laptop, tableta si telefon, pe o singura platformaDesignerul Prashant Chandra a realizat pentru Fujitsu prototipul unui gadget all-inclusive care va aduce, pe o singura platforma, laptopul, tableta, telefonul si o camera foto, scrie Money.ro.

Gadgetul imaginat de designer vine cu cateva solutii foarte ingenioase. Acesta este ca un lego, format din diverse componente care pot functiona independent, in functie de necesitatile utilizatorului.