Care sunt salariile minime in Europa. Vezi unde se claseaza Romania

Care sunt salariile minime in Europa. Vezi unde se claseaza RomaniaRomania se afla printre primele zece tari cu cele mai mici remuneratii-limita din Europa. La polul opus sunt Luxemburg, Belgia, Olanda si Franta. In Romania, salariul minim pe economie este de 162,7 euro (700 de lei), fapt ce pozitioneaza tara noastra pe locul opt in topul tarilor din Europa cu cele mai mici salarii.

Cel mai mic salariu minim pe economie se regaseste in Republica Moldova, echivalentul a 72 de euro, urmata de Belarus, cu 90 de euro si de Ucraina, cu 95 de euro. De asemenea, sume mici se castiga si in Federatia Rusa -113 euro, Macedonia 130 de euro, Bulgaria - 147 de euro si Romania - 162 de euro, chiar daca Guvernul de la Bucuresti tocmai a crescut nivelul salariului minim cu 30 de lei, informeaza Adevarul.

Cum contribuie statul roman la Rosia Montana

Cum contribuie statul roman la Rosia MontanaMinvest Deva, companie detinuta de stat prin intermediul Ministerului Economiei, participa la majorarea capitalului social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) prin aport in natura, potrivit Dailybusiness.

Statul contribuie astfel cu mai multe imobile si terenuri in suprafata de sute mii de metri patrati din localitatea Rosia Montana.

Printre proprietatile aduse ca aport la majorarea de capital social se numara Cariera Cetate (220.500 mp), Halda Valea Verde (145.000 mp), Halda Hop (161.000 mp) si sediul filialei Rosiamin.

Cum schimba noua taxa auto preturile masinilor in leasing

Cum schimba noua taxa auto preturile masinilor in leasingPiata de leasing e lovita din trei parti de noua taxa auto. In cateva mii de cazuri, legea actioneaza retroactiv, produsul buy-back poate disparea si apare ceva nou: "masinile-fantoma". Contractele de leasing semnate inainte de ianuarie 2007 sunt primele afectate de noua lege a taxei auto. Multe ajung la scadenta chiar in acest an, iar clientii mai au de platit inca cinci-sase rate, explica Bogdan Speteanu, presedinte al BCR Leasing, preia Evenimentul Zilei.

Ce nu stiai despre Nouriel Roubini: Isi tine banii cash

Ce nu stiai despre Nouriel Roubini: Isi tine banii cashProfetul crizei, cunoscut si ca Dr. Doom, profesorul de economie Nouriel Roubini nu este un investitor activ si prefera sa tina banii cash sau in instrumente foarte lichide, a spus el intr-un interviu acordat publicatiei canadiene "The Globe and Mail". Totusi, Roubini nu evita in totalitate piata bursiera. El spune, insa, ca detinerile de actiuni variaza mereu. "Nu sunt un investitor activ. In 2007, cand am devenit ingrijorat de criza financiara internationala, am mutat tot ce aveam in cash si in alte instrumente lichide", citeaza Capital.

Europa ar putea avea din acest an propria sa agentie de rating

Europa ar putea avea din acest an propria sa agentie de ratingEuropa ar putea avea din acest an propria sa agentie independenta de rating, care sa concureze Standard&Poor's, Moody's si Fitch, potrivit omului de afaceri german Roland Berger, care vrea sa infiinteze in acest scop o organizatie non-profit, sub forma unei fundatii. Planurile de infiintare a agentiei sunt in faza avansata, iar noua institutie privata ar putea incepe activitatea cel mai devreme in prima jumatate a acestui an, scrie Money.ro