Romania pe locul 12 mondial la exodul de creiere

Romania pe locul 12 mondial la exodul de creierePresedintele Traian Basescu a declarat recent ca Romania a dat si continua sa dea lumii elite in toate domeniile. Verificand afirmatiile sefului statului se observa ca Romania se plaseaza pe locul 12 mondial la exodul de creiere.

La intrebarea: "Pastreaza sau atrage tara dv. oamenii talentati" - adresata de World Economic Forum (WEF) - Romania a obtinut 2,2 puncte, pe o scala de la 1 la 7, unde 1 reprezinta "nu, oportunitatile se gasesc in alte tari" si 7 - "da, exista multe oportunitati pentru oamenii talentati". Un punctaj similar cu cel al Romaniei l-a obtinut si Bulgaria, precizeaza Finantistii.ro.

Cum isi fac reclama vanzatorii de apartamente

Cum isi fac reclama vanzatorii de apartamenteOamenii care vor sa paraseasca blocurile comuniste nu se plang ca ar avea lipsa de clienti, mai asteapta. Cei care au investit in cartiere rezidentiale se roaga sa-si vanda din apartamente ca sa nu rugineasca afacerea. Apartamentele noi sunt mai scumpe decat cele vechi cu aproximativ 15 - 20.000 de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Cum explica autoritatile esecul deszapezirii

Cum explica autoritatile esecul deszapeziriiMinisterul Transporturilor a redeschis integral circulatia pe drumurile nationale, ultimul drum deschis fiind autostrada A2 pe care traficul a fost reluat ieri dimineata, cu incepere de la ora 9.30, relateaza Romania Libera.

Standardele ministerului Transporturilor adoptate in octombrie obliga insa ca deszapezirea sa aiba loc pe autostrazi si drumurile nationale de importanta maxima la doar 8 ore de la oprirea viscolului. In realitate, circulatia a fost restabilita de abia duminica dimineata, la peste o zi de la oprirea viscolului la Constanta si la 24 de ore dupa termenul prevazut in normative, scrie Romania Libera.

Sefii bancilor platesc cu functia factura creditelor neperformante

Sefii bancilor platesc cu functia factura creditelor neperformanteDupa trei ani in care actionarii majoritari din sistemul bancar au uitat ce inseamna incasarea de dividende, primele trei banci au fost sau sunt pe cale de a fi decapitate. Sefii altor institutii au avut acelasi tratament in urma cu un an, aflam de pe Capital.

Unde au gresit bancherii de top din anii de aur ai cresterii economice din Est? Incepute acum doi, trei sau patru ani, in functie de politica fiecarei banci, contractele de management ale presedintilor au expirat la sfarsitul lui 2011 sau vor expira in prima parte din 2012.

Romgaz, nevoit sa importe gaze la pret triplu

Romgaz, nevoit sa importe gaze la pret tripluProducatorul national de gaze, Romgaz, este nevoit sa importe gaze, intrucat gerul din aceste zile a marit consumul cu peste 30% la nivelul tarii, titreaza Adevarul.

„Desi nu are competente in echilibrarea pietei, Romgaz a demarat importuri de gaze din data de 28 ianuarie 2012. Romgaz asigura productia maxima de gaze naturale din campurile de gaze exploatate, gaze comercializate in principal catre E.ON Romania si GDF Suez Romania", a precizat directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu.