Tara care a facut 11.000 km de autostrada intr-un an

Tara care a facut 11.000 km de autostrada intr-un anIn anul 2011, China a adaugat nu mai putin de 11.000 de km de autostrada retelei pe care o are. In total, chinezii au dat in folosinta anul trecut 74.000 de km de drumuri, sosele si autostrazi si au facut lucrari de reabilitare pe alti 190.000 de km.

Astfel, de la 1 ianuarie 2012, China se poate lauda cu o retea care numara nu mai putin de 85.000 de km de autostrada, scrie Capital.

Fara imprumuturile de la FMI rezerva valutara a BNR s-ar situa sub 9 mld. euro.

Fara imprumuturile de la FMI rezerva valutara a BNR s-ar situa sub 9 mld. euro.Desi rezerva valutara a BNR pare mare in momentul de fata fara banii luati cu imprumut de la organismele financiare internationale (19 miliarde de euro) si fara rezervele minime obligatorii (5 miliarde), aceasta s-ar situa sub 9 miliarde de euro, adica mai putin de doua luni de importuri de bunuri si servicii, potrivit Finantistii.ro.

Rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei s-a micsorat cu jumatate de miliard de euro in ianuarie 2012, pana la 32,7 miliarde, dupa iesiri de 1,45 miliarde si intrari de 0,96.

Romani care n-au mai platit creditul si au scapat

Romani care n-au mai platit creditul si au scapatSunt destui romani fara bani sau plecati in strainatate care scapa anual de imprumuturile de la banci, deoarece costul pe care recuperatorii le-ar avea de achitat sunt mai mari decat restantele in sine, relateaza Evenimentul Zilei.

Persoana cu credit mic, fara bunuri sau venituri care sa poata fi executate silit - asa arata, de regula, romanii cu datorii la banci care au scapat de plata creditului.

Pretul aurului va trece de 2.000 de dolari uncia, anul acesta

Pretul aurului va trece de 2.000 de dolari uncia, anul acestaCotatia aurului va continua sa urce in 2012, dupa ce, in 2011, a inregistrat al 11-lea an consecutiv de crestere, anticipeaza analistii, citati de Bursa.

Unele banci majore de investitii, precum UBS, "Morgan Stanley" si "Societe Generale", preconizeaza ca, anul acesta, pretul mediu al aurului va trece de 2.000 de dolari uncia, nivel care este superior recordului maxim istoric inregistrat in septembrie anul trecut: 1.920,30 dolari uncia.

Romanii cu MBA preiau fraiele marilor companii

Romanii cu MBA preiau fraiele marilor companiiRomania are un potential mare de dezvoltare pe piata de programe MBA (Master of Business Administration), fiind cautati tot mai mult managerii educati si cu o viziune internationala, acestia luand de multe ori locul expatilor. De asemenea, un astfel de curs ii ajuta pe absolventi sa obtina functii mai inalte si salarii mai mari, scrie Dailybusiness.

Tarile din Europa Centrala si de Est sunt noul punct de atractie pentru furnizorii de programe de MBA din toata lumea, intrucat studentii din aceasta regiune sunt foarte interesati sa invete cum sa faca business la nivel international.