Apartamente noi cu portarei la usa

Apartamente noi cu portarei la usaConstruite dupa visele potentialilor clienti si nu dupa capacitatea lor reala de cumparare, nu este de mirare ca ansamblurile rezidentiale au inceput sa se prabuseasca, unul cate unul, sub povara datoriilor. Numai in luna ianuarie, trei dezvoltatori ai unor proiecte din Capitala si-au cerut insolventa sau au cautat alte modalitati prin care sa dea faliment, scrie Evenimentul Zilei.

O banca din Romania are solvabilitatea la cote de alarma

O banca din Romania are solvabilitatea la cote de alarmaIndicatorul minim de solvabilitate cerut de sistemul bancar este de 8%. Cu toate acestea, sistemul nostru bancar a avut anul trecut un indicator de solvabilitate de 14,51%. Surse din mediul bancar spun insa ca aproape de cota de avarie de 8% ar fi o banca mica din sistem, pe care BNR o tine cu un indicator de lichiditate imediate de peste 60%, precizeaza Capital.

O companie elvetiana de produse medicale vrea la Cluj.

O companie elvetiana de produse medicale vrea la Cluj.Elisabeta Dumitrescu, directorul general al Camerei de Comert si Industrie Cluj, a declarat in exclusivitate pentru Finantistii.ro ca o companie cu profil medical din Elvetia vrea sa realizezeze o investitie tip greenfield in Romania.

Elvetienii intentioneaza sa ridice in judetul Cluj o fabrica de materiale sanitare care va produce ace de seringa.

Cat de avantajos este programul "Prima casa"

Cat de avantajos este programul "Prima casa"Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut in ultimii ani mai repede decat chiriile, astfel ca rata lunara la un credit pe 30 de ani prin programul "Prima casa" este, in medie, cu 8,4% mai mica decat chiria unui apartament similar, arata o analiza a Ziarului Financiar.

Rata lunara la un credit pe 30 de ani prin programul guvernamental "Prima casa" este mai mica decat chiria pentru un apartament similar in cazul a 21 din 27 de tipuri de locuinte care pot fi cumparate prin acest program

De ce explodeaza facturile la intretinere

De ce explodeaza facturile la intretinerePretul gazelor livrate populatiei nu va creste pana la 1 aprilie, insa temperaturile extrem de scazute au generat consumuri foarte mari pentru incalzire, iar facturile de intretinere vor creste cu peste o treime, precizeaza Romania Libera.

Pe sosele, cai ferate sau aeroporturi, iarna a adus costuri suplimentare de milioane de euro. Si in acest an autoritatile au fost prinse pe picior gresit de iarna dificila, cu temperaturi mult sub minus.