Capcana imobiliara de sub umbrela insolventelor

Capcana imobiliara de sub umbrela insolventelorLumea insolventelor este o lume egoista. Fiecare vrea sa ia cat mai mult, indiferent de mijloace, folosind uneori strategii la limita legii.

Rezultatul? Doar 10% dintre firmele insolvente au, de fapt, sanse de revenire. Doar o mica parte a firmelor care isi declara insolventa reusesc sa se repuna pe picioare in urma aplicarii unui plan profesionist de reorganizare a activitatii, scrie Capital.

ANAF privea toti contribuabilii ca evazionisti

ANAF privea toti contribuabilii ca evazionistiAngajatii ANAF si chiar din MFP priveau toti contribuabilii ca pe niste evazionisti, afirma ministru Finantelor Gheorghe Ialomitianu, iar schimbarea perceptiei se poate face doar prin parteneriat cu mediul de afaceri, cu intalniri si discutii permanente cu firmele si consultantii fiscali, relateaza Gandul.

Ministrul de resort le-a spus participantilor la dezbatere ca in MFP trebuie sa aiba loc intalniri tripartide permanente, cu reprezentantii consultantilor fiscali si ai mediului de afaceri, pentru ca "numai asa cei din ANAF revin cu picioarele pe pamant", iar angajatii MFP "iau contact cu realitatile din piata".

Grecia, intre faliment si mila bancherilor.

Grecia, intre faliment si mila bancherilor.Felul in care se va restructura datoria Greciei va determina viitorul intregii economii europene. Cu o luna pana la faliment, Atena trebuie sa gaseasca o solutie. In urma cu aproape un an, liderii europeni au decis ca orice plan de salvare a Greciei trebuie sa se bazeze si pe participarea sectorului privat, altfel nu are sorti de izbanda.

Mai usor zis decat facut. Inca din iulie 2011, negocierile dintre creditorii privati, care detin obligatiuni guvernamentale elene in valoare de aproximativ 200 de miliarde de euro, si oficiali eleni s-au terminat fie cu esecuri dureroase, fie cu acorduri nerespectate, precizeaza Adevarul.

Nabucco, aproape de colaps. Ce variante are Romania

Nabucco, aproape de colaps. Ce variante are RomaniaAnuntul presedintelui Basescu ca in prezent ne incalzim cu gaz rusesc, ca si cel al UE ca livrarile Gazprom au scazut si cu 30% subliniaza dramatic cat de dependenta este Europa de gazul rusesc. Dar vestile rele nu se opresc aici: proiectul gazoductului Nabucco, sustinut de UE, inclusiv Romania, se apropie de colaps. Tara noastra pastreaza totusi cateva alternative, date inclusiv de drepturile de exploatare a unei parti dintr-un camp gazeifer din Marea Caspica, scrie Romania Libera.

Bono, cel mai bogat star rock de pe planeta, dupa listarea Facebook

Bono, cel mai bogat star rock de pe planeta, dupa listarea FacebookLiderul trupei U2, Bono, ar putea deveni cel mai bogat star rock de pe planeta, intrecandu-l astfel pe fostul membru al trupei Beatles, Sir Paul McCartney, dupa ce compania Facebook va fi listata la bursa.

Bono detine 1,5 % din actiunile Facebook, prin firma sa, Elevation Partners. Actiunile sale sunt evaluate la aproape un miliard de dolari (630 de milioane de lire sterline), cand Facebook va fi listata la bursa, noteaza Money.ro