Cate vechituri circula pe strazile din Romania

Cate vechituri circula pe strazile din RomaniaNumarul autoturismelor din parcul auto national a crescut anul trecut cu 15.661 de masini, reprezentand un avans de doar 0,36% fata de anul precedent, si a ajuns la 4,323 milioane de unitati.


Aproape 70% din autoturisme sunt echipate cu motorizari pe benzina, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), citate de Financiarul.

Din vanzarea City Mall, bancile au recuperat doar... bani de buzunar

Din vanzarea City Mall, bancile au recuperat doar... bani de buzunarTotalul datoriilor pe care le-a lasat in urma mall-ul din Eroii Revolutiei este de circa 73 de milioane de euro (319 milioane de lei). Doar o mica parte din acestea sunt distribuite, dupa ce City Mall a fost vandut cu 17,3 milioane de euro, precizeaza Finantistii.ro.

Cea mai „lovita” de aceasta afacere este UniCredit Bank Austria, care primeste circa 13,2 milioane de euro, dar mai are de recuperat 22 de milioane de euro.

Piata rezidentiala de lux intra in zodia insolventei

Piata rezidentiala de lux intra in zodia insolventeiCirca 800 de apartamente de lux stau nevandute in Bucuresti de mai bine de trei ani. Virusul crizei s-a raspandit si in tabara dezvoltatorilor de ansambluri de lux la inceputul acestui an, cand trei proiecte au intrat sub incidenta insolventei, scrie Capital.

Inainte de criza, pe aceasta piata se rulau anual circa 100 mil. euro din vanzari, insa acum investitorii care au mizat pe aceste proiecte stau cu o afacere de circa 175 mil. euro pe care nu o pot exploata.

Cum sa faci profit de 11 ori in doua luni?

Cum sa faci profit de 11 ori in doua luni?Erste rascumpara actiunile salariatilor BCR. Erste Bank le-a propus angajatilor BCR care detin actiuni ale bancii romanesti sa le rascumpere titlurile la un pret de 1,09 lei/unitate, in contextul in care in toamna acestia au putut participa la o majorare de capital in care au subscris actiuni BCR la 0,1 lei/titlu, potrivit unor surse din banca, citate de Money.ro.

Cardurile contactless, vedete in 2012?

Cardurile contactless, vedete in 2012?Cardurile contactless (fara atingere) au inceput sa devina mai cunoscute in Romania anul trecut, cand trei banci au anuntat lansarea unor astfel de produse. Institutiile financiare se asteapta ca aceste carduri sa fie "vedetele" pietei, tot mai multi romani urmand sa le utilizeze, precizeaza Dailybusiness.

Aceste carduri se diferentiaza de celelalte instrumente electronice de plata prin faptul ca permit efectuarea tranzactiei prin simpla apropiere de un cititor