Statul ne distruge puterea de cumparare

Statul ne distruge puterea de cumparareAutoritatile de stat cumpara prin achizitii publice produse de larg consum la preturi semnificativ mai mari decat firmele private, afirma Consiliul Concurentei, citata de Finantistii.ro

Cheltuielile bugetare cu bunuri si servicii s-au majorat cu peste 10% in anii de criza.

Institutiile administratiei publice platesc in medie cu 3,66% mai mult decat clientii privati pentru motorina, cu 5,20% mai mult pentru ulei de gatit, cu 6,6% mai mult pentru hartie de xerox si cu 17,24 % mai mult pentru cartofi

Cum explica retailerii marfa alterata din magazine

Cum explica retailerii marfa alterata din magazineCalitatea indoielnica a unor produse proaspete, cum ar fi legumele si fructele, este explicata de retaileri prin slaba pregatire a sefilor de magazine, precizeaza Dailybuiness.

Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food, a declarat ca una din principalele probleme ale retailerilor din Romania este recrutarea de sefi de magazine. Acesti "capitani de nava" sunt mult mai greu de gasit in marile orase, potrivit lui Musial.

Harta ministrilor

Harta ministrilorRomania are un nou Guvern, dar noua echipa ministeriala nu modifica prea mult configuratia geografica a originii ministrilor.

Ardealul si Muntenia continua sa fie in pole position la numarul de ministri pe care i-au dat tarii dupa 1989, scrie Money.ro.

Econtext a realizat o analiza privind locul de nastere al ministrilor care au fost in guvernele Romaniei, de la Revolutie si pana in prezent. Mai exact, de la primul Guvern Petre Roman (26 decembrie 1989 – 28 Iunie 1990) si pana la actual Cabinet Mihai Razvan Ungureanu.

Povestea economistului care decide cat de "riscant" este un stat

Povestea economistului care decide cat de "riscant" este un statMoritz Kraemer supranumit "omul foarfeca" este un economist obscur, insa deciziile pe care si le asuma in calitate de analist-sef al agentiei de rating Standard&Poor's (S&P) pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa cantaresc greu in ochii investitorilor de pe pietele finaciare internationale, scrie Gandul.info.

De cand a fost numit in functie, "omul foarfeca" a taiat de 36 de ori rating-ul unor state din zona euro. Expertiza sa si a echipei pe care o conduce a dus si la decizia S&P din 13 ianuarie, cand noua state europene au fost retrogradate, Franta si Austria pierzandu-si ratingul AAA, categorie care nu prezinta riscuri pentru investitori.

Bingo Metropolis sub ancheta Fiscului

Bingo Metropolis sub ancheta FisculuiDATORII. Jocul de noroc gazduit de Antena 1 ar putea fi suspendat, din cauza restantelor de 1,2 milioane euro pe care firma organizatoare le are catre bugetul de stat. Deocamdata, premiile sunt date cash, scrie Evenimentul Zilei .

Firma SC Phoenix Games SRL, care organizeaza jocul Bingo Metropolis transmis de Antena 1, are conturile blocate de Fisc, din cauza unei datorii de 1, 2 milioane euro la bugetul de stat.