De ce Gazprom seamana cu un sindicat al crimei

De ce Gazprom seamana cu un sindicat al crimeiGazprom, cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, a fost principala preocupare a prim-ministrului rus Vladimir Putin inca din 2001, dar s-a dovedit a fi un esec total.

Desi dispune de resurse naturale imense, Gazprom este extrem de ineficient, din cauza managementului defectuos si a coruptiei masive. In plus, duce o politica externa agresiva, care dauneaza atat companiei, cat si Rusiei.

Pe scurt, modul in care Gazprom este condus reprezinta un model exact al modului in care Putin conduce Rusia, scrie Capital.

Cat costa cele mai scumpe bomboane de ciocolata din lume

Cat costa cele mai scumpe bomboane de ciocolata din lumeCacao tip Criollo din Venezuela, trufe negre din Perigord (Franta) si "fulgi" de aur de 24 de carate sunt principalele ingredientele care fac din ciocolata un produs de lux.

Finantistii.ro
va prezinta cele mai scumpe ciocolate, intr-un "ambalaj" de cuvinte si fotografii sugestive. Ciocolata isi gaseste originile pe continentul sud-american, in ritualuri stravechi. Mayasii au fost prima civilizatie care a descoperit "secretul fericirii", acestia obisnuind sa consume bauturi pe baza de cacao in timpul ceremoniilor

Cum arata cei pe care bancile ii iubesc

Cum arata cei pe care bancile ii iubescInstitutiile financiare nu mai sunt dispuse sa acorde imprumuturi pentru locuinte decat persoanelor care au venituri mari si provin din domenii economice care au rezistat in criza.

Circa 3.000 - 4.500 de lei este salariul unui roman care acceseaza acum un credit imobiliar.

Cererea de imprumuturi s-a cernut de la sine in criza, iar acum doar cei cu venituri peste medie isi mai permit un credit pentru casa. Pe de alta parte, bancile selecteaza atent persoanele pe care le crediteaza, relateaza Evenimentul.

Insolventa va lovi marile companii

Insolventa va lovi marile companiiCompaniile mari vor fi nevoite sa ia in calcul intrarea in procedura de insolventa pentru ca, pe de-o parte, profiturile s-au redus simtitor, iar, pe de alta parte, bancile nu vor mai reesalona credite, sustin reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania (CITR), companie care detine o cota de 25% din piata de insolvente, precizeaza Adevarul.

Ce se va intampla cu preturile la alimente

Ce se va intampla cu preturile la alimentePreturile la majoritatea produselor alimentare ar putea suferi "reasezari" de 5-7% incepand din luna martie, potrivit reprezentantilor Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), citati de Gandul

"Scumpirile la energie electrica, energie termica si gaze naturale ar putea determina reasezari ale preturilor la majoritatea produselor alimentare. Vorbim de reasezari, nu scumpiri, de 5-7%", a declarat pentru gandul Dragos Frumosu, presedintele FSIA.