Condamnati la saracie

Condamnati la saracieSemnarea "cu ochii inchisi" a noului tratat de consolidare a disciplinei bugetare la nivel de UE, cu introducerea planificata a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar, ne condamna la saracie, afirma analistii economici si oamenii de afaceri citati de DailyBusiness

Astazi, la ora 10.00, la Bruxelles este prevazuta semnarea oficiala a noului pact financiar fiscal, un document prin care statele semnatare (toti membrii UE cu exceptia Marii Britanii, Cehiei si Irlandei) se angajeaza sa mentina bugete echilibrate si un deficit structural care sa nu depaseasca 0,5% din produsul intern brut (PIB).

Cat pierde statul prin aplicarea unor accize prea mici

Cat pierde statul prin aplicarea unor accize prea miciTransportatorii rutieri propun statului sa creasca accizele la motorina. Statul va incasa mai multi bani, iar Petrom va fi obligata sa puna frau profiturilor sale, argumenteaza ei. Ridicarea accizei, cel putin la motorina, ar avea doua avantaje, spune Constantin Isac, presedinte al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR). Pe de o parte, ar permite firmelor de transport sa solicite returnarea unei cote de pana la cateva puncte procentuale din accizele platite dupa cum se intampla in Spania, Belgia, Franta sau Slovenia, relateaza Romania Libera.

Banca rusa de stat VTB vrea sa cumpere CFR Marfa

Banca rusa de stat VTB vrea sa cumpere CFR MarfaVTB Capital Plc, divizia de investment banking a celei de a doua mari banci rusesti controlate de stat, VTB, intentioneaza sa investeasca "mai multe sute de milioane de euro" in Balcani in urmatorii ani, fiind interesata, printre altele, de preluarea CFR Marfa, a declarat directorul general al VTB Capital, citat de Finantistii.ro.

"Voi fi foarte fericit daca vom investi cateva sute de milioane de euro in urmatorii ani in diferite proiecte din Bulgaria, Romania, Serbia si Grecia, direct ca banca sau pentru sprijinirea clientilor nostrii", a declarat directorul general al VTB Capital, Atanas Bostandjiev

Cum sa reducem evaziunea

Cum sa reducem evaziuneaChiar daca exista strategii, acestea trebuie puse in aplicare cu vointa politica, spun antreprenorii.

Acum doua saptamani, premierul Mihai Razvan Ungureanu le-a cerut sefilor in stitutiilor responsabile cu combaterea evaziunii fiscale rezultate concrete: un plus la buget de 1,5% din PIB in doua luni. Chiar daca evaziune se face in toate domeniile economiei autohtone, seful Guvernului s-a referit in special la alcool si la produsele vegetale, anunta Evenimentul.

SUA deschide usa pentru alimente bio din Romania

SUA deschide usa pentru alimente bio din RomaniaProdusele ecologice romanesti au acum sansa de a patrunde pe piata americana, dupa ce UE si SUA au semnat un acord care simplifica birocratia si reduce costurile exportatorilor, scrie Capital.

Am vrut sa patrundem pe aceasta piata, dar nu am reusit din cauza costurilor. Peste Ocean preturile sunt mult mai mici decat in Europa. In plus, trebuie sa iei in calcul si fluctuatiile euro-dolar, si cheltuielile cu transportul. Poate acum va fi mai usor, dupa ce guvernul american a facut aceasta concesie Europei, deschizandu-si piata catre noi, .