National Arena, gaura neagra pentru bugetul Capitalei

National Arena, gaura neagra pentru bugetul CapitaleiNoul stadion National a devenit o adevarata masina de tocat bani, in zilele urmatoare un milion de euro urmand sa fie cheltuit pentru schimbarea gazonului, a treia operatiune de acest fel din ultimele 8 luni.

Mandria de a avea o arena noua si de a gazdui finala Europa League din 2012 se pare ca ii costa extrem de mult, din punct de vedere financiar, pe bucuresteni, scrie Bursa.ro.

Apreciat de toata lumea, noul stadion isi arata cu fiecare zi ce trece hibele. Suprafata de joc este una din problemele care nu a fost inca remediata, chiar daca s-au cheltuit sute de mii de euro cu cele doua covoare de iarba montate si ulterior aruncate la gunoi.

Interviu - Daniel Daianu: Bugetul pe acest an, construit pe un scenariu optimist

Interviu - Daniel Daianu: Bugetul pe acest an, construit pe un scenariu optimistBanca Nationala a Romaniei are nevoie de cooperarea serioasa a institutiilor de credit pentru a ieftini creditarea in moneda nationala, este de parere Daniel Daianu, fost ministru al finantelor si fost europarlamentar.

Intr-un interviu acordat saptamanalului Finantistii acesta explica in ce fel bancile de la noi vor sa-si limiteze expunerea pe Romania si cauta sa-si apere marjele de profit prin comisioane si nivel de dobanzi.

Guvernul creste salariile doar daca incalca legea

Guvernul creste salariile doar daca incalca legeaLa mai putin de o saptamana dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut, in Parlament, "reintregirea" salariilor bugetarilor, coalitia de guvernamant a anuntat majorarea acestora incepand cu luna iunie.

Problema pe care o are acum Guvernul este ca, asa cum se precizeaza in legea responsabilitatii fiscal-bugetare, nu are voie sa mareasca bugetul de salarii peste suma anuntata initial in bugetul pe 2012, ceea ce ar echivala cu o majorare de numai 6,8% timp de jumatate de an, conform calculelor Gandul, respectiv cu noua puncte procentuale sub nivelul necesar reintregirii salariilor bugetarilor.

De unde poti descarca eBooks gratis

De unde poti descarca eBooks gratisCartile digitale au ajuns populare in Romania, iar utilizatorii de eReader au din ce in ce mai multe posibilitati sa citeasca fara costuri.

Cartile in format digital sunt, in general, mai ieftine decat cele normale, precizeaza Evenimentul.

Insa pretul eReader-ului si dorinta oricarui posesor sa umple toata "biblioteca" cu capacitate de 3.000 de carti transforma acest hobby in unul costisitor.

Cum proiectezi un plan de afaceri atractiv pentru investitori

Cum proiectezi un plan de afaceri atractiv pentru investitoriO idee buna nu inseamna automat si o oportunitate de business buna, considera unii dintre oamenii de afaceri romani. Prin urmare, drumul de la idee la obtinerea de finantare si in final la business-ul propriu zis nu poate fi parcurs fara un plan de afaceri corect si atractiv, noteaza Dailybusiness.

Pentru a atrage atentia unui investitor, sau mai bine zis finantator, intrucat putem include aici si bancile, un antreprenor trebuie sa stie clar care sunt oportunitatile de business aferente ideii sale.