Majorarea salariilor prin manipularea PIB-ului

Majorarea salariilor prin manipularea PIB-uluiPrincipalul truc electoral al guvernelor Romaniei in ultimii zece ani a fost unul statistic. In proiectele de buget, in special in cele din ani electorali, erau majorate atat PIB-ul nominal, cat si veniturile publice, ca procente din PIB, fapt ce le permitea majorarea cheltuielilor electorale, noteaza Finantistii.ro.

Incepand cu 2009-2010 insa, constrans si de criza financiara, Executivul parea ca a renuntat la magie. Pana in 2012 se pare, pentru ca de la inceputul anului, in numai doua luni, PIB-ul estimat pe 2012 a crescut ca Fat-Frumos din lacrima, cu 30 de miliarde de lei.

Bani de la stat ca sa-ti pui pe picioare afacerea

Bani de la stat ca sa-ti pui pe picioare afacereaSaptamana aceasta se da startul la finantarile prin programele guvernamentale destinate tinerilor manageri, femeilor de afaceri si mestesugarilor.

Trei programe destinate sustinerii micilor intreprinzatori, finantate de stat, demareaza in aceasta saptamana, anunta Evenimentul.

Astfel, pe data de 22 martie, incep inscrierile pentru programul tinerilor manageri, pentru cel al femeilor de afaceri si pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului

Cum a ajuns Oil Terminal in pragul falimentului

Cum a ajuns Oil Terminal in pragul falimentuluiAcum cativa ani, la rubrica "matrimoniale" a unor ziare constantene apareau anunturi de genul: "Caut sot cu loc de munca la Oil Terminal!". Salariile erau mari, iar beneficiile erau de necrezut. De exemplu, familia angajatului avea prioritate la angajare, potrivit Romania Libera.

In ciuda oricaror concepte de productivitate economica si de gasire a celui mai competent angajat, recrutarea se facea in Oil Terminal mai intai pe baza legaturilor familiale. Aceste avantaje bizare sunt mentinute inca in compania detinuta, in majoritate, de Ministerul Economiei.

Constructia lui Valeriu Stoica si Marius Locic, suspendata.

Constructia lui Valeriu Stoica si Marius Locic, suspendata.Autorizatia de construire obtinuta de omul de afaceri Marius Locic si Valeriu Stoica pentru un bloc din cartierul Cotroceni a fost suspendata pe 6 martie de Tribunalul Bucuresti, dupa ce ONG-ul "Salvati Bucurestiul" a intentat un proces in care sustine ca este ilegala, nerespectand zona protejata.

Blocul va totaliza 34 de apartamente, valoarea acestuia depasind suma de 12 milioane de euro, conform calculelor DailyBusiness.ro.

Strainii scumpesc euro, BNR tine cu dintii de curs

Strainii scumpesc euro, BNR tine cu dintii de cursCursul a atins vineri un nou maxim istoric dupa ce investitorii au cumparat masiv euro din piata, punand presiune pe deprecierea leului, informeaza Adevarul.

Ce a determinat aceasta depreciere a leului? Economistii spun ca motivele nu tin de cauze interne, ci de o reorientare a investitorilor straini care au mizat pe aprecierea monedei nationale, dar au ales sa-si inchida pozitiile si sa se mute pe euro. Astfel, ordinele de cumparare a euro plasate de jucatorii straini au pus presiune pe deprecierea leului in raport cu moneda europeana.