De ce se bat strainii pe turistii romani.

De ce se bat strainii pe turistii romani.Romanii sunt printre cei mai cheltuitori turisti in strainatate, le place sa mearga la taverne, chiar daca au cumparat un pachet de tip all inclusive, opteaza intr-o proportie mai mare decat alti turisti pentru hoteluri de 4-5 stele si sunt mai tineri decat media de varsta a celorlati vizitatori straini, relateaza Gandul.

Pe scurt, asa arata portretul turistului roman in strainatate, in opinia reprezentantilor oficiilor nationale de turism din strainatate prezente in Romania. In prezent doar patru state au in Romania reprezentante ale birourilor nationale de turism: Austria, Grecia, Ungaria si Thailanda.

De ce a lasat Isarescu leul in jungla speculatorilor

De ce a lasat Isarescu leul in jungla speculatorilorLeul a fost, in ultimii ani, una dintre cele mai stabile monede din regiune, cu un curs care, tinut in frau de Banca Nationala, a evoluat calm, fara sa deranjeze pe nimeni - nici populatia, nici bancile. Acum insa, guvernatorul BNR Mugur Isarescu pare sa-l fi pus indirect la slabit, scrie Dailybusiness.

Leul a atins, luni, un nou minim istoric (4,3794 lei/euro), pentru a doua sedinta la rand. Potrivit analistilor, daca mergem in acest ritm, granita de 4,4 lei/euro ar putea fi atinsa pana la finele lunii.

Cum poti ajunge ca Dacia, incercand sa te inspiri de la BMW

Cum poti ajunge ca Dacia, incercand sa te inspiri de la BMWFiat s-a decis sa profite cat mai mult de celebritatea modelului 500, asa ca – dupa tiparul brevetat de BMW cu gama Mini – a ales sa diversifice oferta Cinquecento. Cu un model care ar putea primi o versiune capabila sa transporte sapte persoane, la fel ca Dacia Lodgy, noteaza Evenimentul.

Fiat incearca o miscare similara celei realizate de BMW cu Mini. Producatorul italian s-a decis sa profite cat mai mult de celebritatea modelului 500, asa ca – dupa tiparul brevetat de producatorul german pentru gama britanica – a ales sa diversifice oferta Cinquecento.

Romania va castiga razboiul de independenta energetica

Romania va castiga razboiul de independenta energeticaAm putea scapa aproape total de importurile de energie spre sfarsitul deceniului.

Dar, daca nu profitam de ocazie pentru a investi in surse alternative, "evadarea" va fi doar pentru o perioada limitata, apreciaza Capital.

Inainte de 1990, invatatorii si profesorii ne vorbeau la unison despre norocul de a ne fi nascut in mijlocul unui popor harnic si bun si intr-o tara daruita cu o sumedenie de bogatii naturale.

O femeie din trei, victima la serviciu

O femeie din trei, victima la serviciuDoar 2% din cazurile de femei discriminate sau victime ale abuzurilor ajung in justitie. In realitate, insa, una din trei femei este victima discriminarii la locul de munca, arata un raport de cercertare realizat de profesorul Gheorghe Teodorescu (INSOMAR).

"In cele mai multe dintre situatiile de abuz si discriminare la locul de munca, victimele aleg strategii defensive si renunta sa-si apere propriile drepturi legale, iar credibilitatea justitiei in privinta rezolvarii actelor de discriminare a femeii la locul de munca este foarte scazuta (coboara spre cca. 20%)", precizeaza Romania Libera.