Harta banilor din Romania. Cat da si cat primeste inapoi de la bugetul de stat judetul tau.

Harta banilor din Romania. Cat da si cat primeste inapoi de la bugetul de stat judetul tau.Statul a incasat anul trecut de la toate judetele si Municipiul Bucuresti taxe si impozite in valoare de peste 25,5 miliarde de euro.

Catre judete s-au intors de la bugetul de stat, sub forma cotelor defalcate din impozitul pe venit si din taxa pe valoare adaugata, circa 6,5 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate gandul de catre Ministerul Finantelor Publice.

Astfel, la nivel national din fiecare 100 de euro incasati la bugetul central, in judet s-au intors in medie 25 de euro, relateaza Gandul.

Produsele made in Romania, doua treimi din cosul zilnic

Produsele made in Romania, doua treimi din cosul zilnicNu mai producem nimic, tot ce consumam vine din import, am fost primiti in UE pentru a fi transformati intr-o piata de desfacere pentru marfurile occidentale. Sunt cateva dintre cele mai raspandite mituri urbane privind economia autohtona.

Statisticile spun ca lucrurile nu stau chiar asa: in 2011, companiile autohtone au vandut peste hotare articole in valoare de 45 de miliarde de euro (record absolut in istoria Romaniei), precizeaza Capital.

In plus, importurile de bunuri de larg consum (alimente, bauturi, tutun, cosmetice etc.) au totalizat, anul trecut, potrivit Institutului National de Statistica, intre cinci si sase miliarde de euro.

FMI este ingrijorat de restantele romanilor

FMI este ingrijorat de restantele romanilorFondul Monetar International a publicat marti bilantul acordului inceput cu Romania in 2009. Economistii institutiei lauda Romania pentru fermitatea si angajamentul dovedite prin masurile dure luate pentru atingerea obiectivelor din program, insa atrag atentia asupra nivelului scazut al absorbtiei de fonduri europene, ritmului lent de implementare a reformelor, precum si asupra nivelului arieratelor, scrie Adevarul.

Ce terenuri scot la vanzare bancile in orase

Ce terenuri scot la vanzare bancile in orasePozitionarea in interiorul oraselor si pretul mult redus dupa a doua licitatie sunt principalele atractii ale terenurilor executate silit de banci.

Cele mai mari portofolii de terenuri intravilane din marile orase sunt in prezent la banci, noteaza Finantistii.

Spre deosebire de apartamentele executate silit, in cazul carora pot aparea probleme la punerea in posesie, in cazul terenurilor, totul e rezolvat inca de la vanzarea dreptului de proprietate.

Anonymous vrea sa inchida internetul

Anonymous vrea sa inchida internetulCunoscuta grupa de hackeri Anonymous a pus gand rau internetului din toata lumea. Ei vor sa dea pur si simplu shut-down uriasei retele globale de informatii pentru a atrage atentia si a protesta impotriva SOPA, precizeaza Evenimentul.

Hackerii de la Anonymous pregatesc o surpriza de proportii: oprirea internetului pentru o zi intreaga. Pentru a fi credibili, ei au anuntat si cum vor realiza acest lucru din punct de vedere tehnic: vor dezactiva Domain Name Service sau cum mai este cunoscut DNS.