Topul celor mai indatorati romani

Topul celor mai indatorati romaniIn trei judete ale tarii, fiecare locuitor are de dat peste patru salarii la banca. Constanta, Cluj, si Bihor ocupa, in ordine, primele trei locuri in ceea ce priveste raportul dintre salariul mediu si creditele/ cap de locuitor in timp ce Giurgiu, Dambovita si Teleorman se afla la polul opus.

Constantenii sunt cei mai indatorati romani din perspectiva raportului intre volumul de credite acordate pe cap de locuitor si salariul mediu, scrie Capital.

Un miliard de lei, PIB-ul acestui Paste

Un miliard de lei, PIB-ul acestui PasteProdusele specifice Sarbatorii ne vor scoate din buzunare cu minimum 30% mai multi bani fata de o perioada obisnuita. Sarbatoarea de Paste nu este doar un moment de bucurie si de relaxare pentru toti romanii, ci si un prilej de crestere a cifrei de afaceri in unele domenii. Potrivit estimarilor Evenimentul, Pastele de anul acesta ar putea aduce vanzari de circa 1,1 miliarde de lei in cele mai importante cinci domenii conexe sarbatorii.

Cele mai scumpe vacante de Paste cumparate de romani

Cele mai scumpe vacante de Paste cumparate de romaniAgentiile de turism de pe piata locala estimeaza ca vacantele vandute pentru perioada sarbatorilor pascale vor aduce incasari totale intre 5 milioane de euro si 10 milioane de euro, cei mai multi romani optand pentru pachete de cateva sute de euro in tara sau in Bulgaria, Grecia, Cipru, noteaza ZF.ro.

Cativa romani insa au scos din buzunar zeci de mii de euro si chiar suma aferenta unui apartament de doua camere din Bucuresti pentru un sejur sau un circuit in destinatii exotice din Asia sau Africa, unde se vor bucura de luxul din hotelurile de cinci stele.

Cum putem profita de puterea Chinei?

Cum putem profita de puterea Chinei?Prietenia istorica dintre Romania si puternicul Dragon Rosu este din nou adusa in discutie, de data aceasta de premierul Mihai Razvan Ungureanu, care a subliniat importanta dezvoltarii relatiilor economice cu China, precizeaza Business24.

Dorinta premierului vine dupa prezentarea raportului despre schimburilor comerciale, care arata ca relatiile bilaterale intre Romania si China au consemnat anul trecut fata de 2010 o crestere de 36,27% a exporturilor romanesti si de 8,24% a importurilor, valoarea totala a schimburilor comerciale situandu-se la 4,2 miliarde de dolari.

Petrolul zdruncina obiceiurile de consum din Uniunea Europeana

Petrolul zdruncina obiceiurile de consum din Uniunea EuropeanaPretul petrolului, calculat in euro, se afla la cel mai ridicat nivel atins vreodata si risca sa zdruncine peste asteptari economia uniunii monetare, iar cele mai afectate sunt tarile vulnerabile din regiune.

In euro, pretul petrolului a depasit in martie cel mai ridicat nivel atins vreodata, in conditiile in care a urcat cu 17% de la inceputul acestui an, noteaza Finantistii.

Estimarile standard privind impactul pretului petrolului asupra economiei zonei euro sunt ca o majorare de 10% a acestuia va incetini cresterea economica anuala cu circa 0,2 puncte procentuale, in urmatorii trei ani.