Taxele te omoara la propriu

Taxele te omoara la propriuSe spune ca exista doar doua certitudini in viata: moartea si taxele. Mai mult chiar, in Statele Unite, se pare, ele survin la aceeasi data, potrivit unui studiu recent, care scoate in evidenta rolul stresului in aparitia accidentelor rutiere soldate cu morti: in data de 15 aprilie, deadline-ul de depunere a declaratiilor individuale de venit in SUA, numarul tragediilor petrecute pe sosele a fost mai mare cu 6% in fiecare din ultimii 30de ani.

Numarul de accidente rutiere soldate cu decese, survenite in SUA in data de 15 aprilie, a fost, in medie, cu 6% mai mare decat al celor produse in aceeasi zi a saptamanii anterioare sau a celei anterioare, de-a lungul ultimilor 30 de ani, noteaza Finantistii.

Aeroport de 200 de milioane de euro in sudul Bucurestiului

Aeroport de 200 de milioane de euro in sudul BucurestiuluiOmul de afaceri Nelu Iordache (45 de ani), prezent in topul "Forbes 500 Miliardari", editia 2011, cu o avere de 140- 150 milioane de euro, va investi peste 100 de milioane de euro in constructia celui mai mare aeroport privat, la Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu.

Investitia totala se ridica la aproximativ 230 de milioane de euro, insa detinerea companiei in viitorul aeroport va fi de 50%, restul urmand sa apartina potentialilor investitori, precizeaza Adevarul.

Dezastru pentru productia de rapita

Dezastru pentru productia de rapitaVom produce sub o treime fata de anul trecut. Potrivit unui raport elaborat de analistii Oil World, productia de rapita a Uniunii Europene va scadea cu 3,3% in 2012 comparativ cu 2011, atingand cel mai scazut nivel din ultimii cinci ani, dupa ce temperaturile scazute au afectat culturile agricole, scrie Evenimentul.

Oil World estimeaza ca in 2012 productia de rapita a UE va scadea la 18,5 milioane tone, de la 19,1 milioane tone anul trecut.

Cine sunt cele patru companii care cauta gaze de sist in Romania

Cine sunt cele patru companii care cauta gaze de sist in RomaniaOficialii Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale sustin ca "nu pot fi precizate zonele" cu rezerve de gaze de sist, in schimb reprezentantii Ministerului Mediului indica patru mari perimetre cu acorduri petroliere de explorare, precizeaza Romania Libera.

Legislatia romana in domeniul petrolului, ca de altfel intreaga legislatie europeana in domeniu nu face deosebire intre resursele conventionale si cele neconventionale.

Ce ne-a adus capitalismul: Romania, cea mai saraca tara din UE

Ce ne-a adus capitalismul: Romania, cea mai saraca tara din UERomania a ajuns, in acest an, cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, iar cetatenii sai au cea mai mica speranta de viata din UE. Sunt rezultatele a doua studii de specialitate care ridica noi semne de intrebare privind evolutia Romaniei in ultimii 22 ani, informeaza Dailybusiness.

Potrivit datelor Fondului Monetar International (FMI), produsul intern brut pe locuitor, ajustat la puterea de cumparare a romanilor, va fi egal in acest an cu 40,2% din media Uniunii Europene. Spre comparatie, Bulgaria se afla la 43,9%, Polonia la 66,7%, iar Cehia la 85,7% din media UE.