Salariile romanilor, inca lovite de criza

Salariile romanilor, inca lovite de crizaCastigul salarial real a scazut cu 5,2% in primul trimestru al acestui an. Rata inflatiei a erodat si mai mult veniturile romanilor, scrie Adevarul.

Salariu mediu net pe economie a fost de 1.543 de lei in martie, in scadere cu 3,8% fata de luna decembrie a anului trecut, reiese din datele raportate ieri de Institutul National de Statistica (INS). De mentionat ca, in ultima luna a anului trecut, majoritatea angajatilor au incasat si prime prilejuite de Sarbatorile de Iarna.

Iei Prima Casa 4 in euro sau astepti creditul ieftin in lei

Iei Prima Casa 4 in euro sau astepti creditul ieftin in leiA patra faza a programului sustinut de guvern va dura cel putin pana in toamna. Bancile au inceput sa discute cu autoritatile despre un program similar in lei, relateaza Evenimentul Zilei.

Nicio banca comerciala nu a epuizat inca plafonul de garantii alocat in programul Prima Casa 4. BCR, cel mai mare finantator din program, mai are la dispozitie 200 de milioane de euro, din totalul de 600 de milioane.

Inflatia anuala ar putea atinge in aprilie un nou minim istoric

Inflatia anuala ar putea atinge in aprilie un nou minim istoricChiar daca preturile au continuat sa se majoreze in luna aprilie, atat la carburanti, cat si la alimente, este posibil ca rata anuala a inflatiei sa atinga un nou minim, noteaza Dailybusiness.

In luna martie, inflatia a atins un nou minim istoric, de 2,4%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Preturile de consum s-au majorat in martie cu 0,4% fata de februarie.

Bancile mici tin cu dintii de dobanzile la depozite: ratele oferite sunt de trei ori peste inflatie

Bancile mici tin cu dintii de dobanzile la depozite: ratele oferite sunt de trei ori peste inflatieBancile de talie mica si medie nu renunta la lupta pentru atragerea de resurse de la clienti cu dobanzi mari la depozite, in timp ce jucatorii mari cauta sa plateasca mai putin pentru resursele atrase si sa-si protejeze profitabilitatea, noteaza ZF.ro.

Un pluton de banci mici si de jucatori cu actionariat elen continua sa plateasca dobanzi de pana la 7% pe an la depozitele standard atrase de la populatie, de aproape trei ori fata de inflatie

Bancheri personali pentru 150.000 de romani

Bancheri personali pentru 150.000 de romaniPrivate banking-ul a pasit intr-o lume noua, puternic diferita de cea veche, anterioara declansarii crizei. Clientela exclusivista a bancilor si-a schimbat optiunile, devenind mult mai prudenta, mult mai atenta la costuri si la planificarea investitiilor, fara a renunta insa la tintirea randamentelor, potrivit IncomeMagazine.

Piata romaneasca de private banking s-a format relativ recent comparativ cu alte regiuni din Europa, cu istorie si traditie in acest domeniu. Avem o piata in formare, cu caracteristici atipice fata de cea din Europa Centrala si de Vest, in ceea ce priveste tipologia clientilor si asteptarile acestora.