Afaceri din gunoi

Afaceri din gunoiPentru ca recicleaza doar 1% din deseul municipal, Romania risca amenzi de 800.000 de euro/zi. Resturile pe care romanii le arunca la tomberon se pot transforma in sute de milioane de euro, precizeaza Finantistii.

Este nevoie doar de putina vointa pentru ca acest lucru sa se poata intampla. Colectarea selectiva a deseurilor nu este un moft al celor care militeaza pentru salvarea planetei. Este un business pe care alte tari l-au inteles si au reusit sa-l dezvolte in beneficiul lor.

Interes rusesc pentru turismul balnear romanesc

Interes rusesc pentru turismul balnear romanescTurismul balnear romanesc le face cu ochiul rusilor, fie ei turisti sau investitori. Olivia Stanislav, director al "Turism Covasna" a remarcat un interes crescut al turistilor rusi pentru acest domeniu, in ultimele trei luni, dupa ce, in luna aprilie, Mihai Macsim, directorul general al Camerei de Comert si Industrie Romano-Ruse, ne-a declarat ca investitorii din Rusia vor sa investeasca in acest domeniu la noi, scrie Bursa.

Judetele fruntase la bani europeni

Judetele fruntase la bani europeniAtragerea fondurilor europene de catre consiliile judetene si primariile din Romania s-a facut in buna masura fara o prioritizare a proiectelor, cu supraestimarea posibilitatilor locale pentru asigurarea cofinantarii, arata un raport dat ieri publicitatii de catre Institutul de Politici Publice, informeaza Romania Libera.

Documentul analizeaza capacitatea si implicarea administratiei publice locale in absorbtia durabila a banilor europeni pentru modernizarea si dezvoltarea comunitatilor din Romania.

Masurile USL ne conduc spre deficit dublu

Masurile USL ne conduc spre deficit dubluMasurile pe care membrii USL le prezentau drept "perfect posibile" pana a veni la guvernare sunt sarcini grele pentru Executivul Ponta.

Asta si pentru ca, odata implementate, ar duce la adancirea deficitului pana la cote ce nu ar mai permite continuarea acordului cu FMI, precizeaza Evenimentul Zilei.

Astfel, reintregirea salariilor, anuntata initial de Guvernul Ungureanu, ar fi implicat o cheltuiala de 1,5 miliarde de lei pentru jumatatea de an din 2012.

Care este talentul ascuns si in valoare de miliarde de dolari al lui Mark Zuckerberg

Care este talentul ascuns si in valoare de miliarde de dolari al lui Mark ZuckerbergMark Zuckerberg a implinit ieri 28 de ani. Pe langa faptul ca CEO-ul Facebook a avut o idee ce a schimbat definitiv lumea si modul in care oamenii interactioneaza, Zuckerberg este si un bun manager, care se pricepe sa lucreze cu oamenii.

Lasand deoparte faptul ca CEO-ul Facebook a transformat un proiect pornit intr-o camera de camin studentesc intr-o companie de 100 de miliarde de dolari si 3.000 de angajati, acesta mai are un talent ascuns, scrie in editorialul lui Henry Blodget din New York Magazine: acela de a concedia oamenii potriviti in momentul potrivit, informeaza Capital.