Cine castiga cei mai multi bani in Romania

Cine castiga cei mai multi bani in RomaniaFirma de recrutare Trenkwalder a realizat un top al celor mai bine platiti profesionisti. O astfel de statistica ii ajuta pe cei aflati la inceput de drum sa aleaga domeniul in care vor sa se specializeze.

Datele companiei de HR arata ca firmele din IT, din sistemul bancar si din farma ofera in prezent cele mai bune salarii, precizeaza Finantistii.

Un programator software, indiferent daca este developer, team leader, project manager sau software architect, in prezent are toate sansele sa fie recrutat cu un salariu de 1.500 pana la 2.000 de euro pe luna pentru un nivel mediu.

Cum arata televizorul de la IKEA

Cum arata televizorul de la IKEAIn urma cu o luna, oficialii IKEA anuntau ca vor intra pe piata electronicelor de consum. Spotul TV aparut recent pe Youtube prezinta primul produs dezvoltat de IKEA in parteneriat cu compania chineza TCL Multimedia: Uppleva.

Este vorba despre o piesa de mobilier de dimensiuni reduse, care are integrat un televizor ce poate concura cu usurinta cu modele recente low-cost de la Samsung, scrie Capital.

Uppleva inlesneste navigarea pe internet, accesul la Youtube, Vimeo, Dailymotion, TuneIn Radio si va dezvolta in medie 15 aplicatii, care difera nesemnificativ de la o piata de desfacere la alta, scrie Capital.

Hidrocentrala Portile de Fier I. Povestea de 40 de ani a celei mai mari constructii de pe Dunare

Hidrocentrala Portile de Fier I. Povestea de 40 de ani a celei mai mari constructii de pe DunareIn urma cu 40 de ani, la 16 mai, era inaugurat sistemul hidroenergetic Portile de Fier I, cu o putere de 1.050 MW, atat in partea romaneasca, cat si in cea iugoslava, dupa aproape opt ani in care s-a lucrat la acest sistem, scrie Adevarul.

Centrala de la Portile de Fier I este una dintre cele mai mari constructii hidrotehnice din Europa si cea mai mare de pe Dunare, iar lacul sau de acumulare are un volum de peste 2.200 de milioane de metri cubi, pe o lungime de peste 270 de kilometri, de la baraj si pana la confluenta cu raul Tisa.

Viata la 22 de ani, in tara care a ramas fara bani

Viata la 22 de ani, in tara care a ramas fara baniNikos Savvatis sta impreuna cu prietenii pe scarile din piata Syntagma Square din Atena. "Este haos acum in Grecia", spune tanarul de 22 de ani, aratand spre cladirea Parlamentului. Nikos este somer de doi ani de zile. "Imi caut un loc de munca in fiecare zi, dar toti angajatorii imi spun ca banii s-au terminat, asa ca nu mai au cum sa angajeze oameni", poveste el.


Intr-o tara care sta pe un munte de datorii, cea mai recenta cifra a somajului, emisa de Eurostat, arata ca un grec din cinci nu are loc de munca. Insa, de departe, cei sub 25 de ani trec prin cele mai dificile momente din viata lor. Mai mult de 50% dintre acestia nu au unde sa lucreze, scrie Incont.

Primul Logan decapotabil. V-ati cumpara o asemenea masina?

Primul Logan decapotabil. V-ati cumpara o asemenea masina?Compania Auto K9 a inceput demersurile pentru omologarea primului automobil Dacia Logan decapotabil din lume. Modelul Logan Cabrio k9 prezinta dotari spectaculoase, iar daca va obtine acordul de circulatie pe drumurile publice, nu este exclus sa urmeze o linie speciala.

Din imaginile pe care le puteti vedea pe Dailybusiness, Loganul, construit anul trecut, arata foarte bine. Culoarea, pielea alba si jentile masive ii dau un aer de masina sport, cu aspiratii de lux.