Dolarul, pariul castigator pentru plasarea economiilor

Dolarul, pariul castigator pentru plasarea economiilorCine a economisit in lei in ultimul an a facut cea mai proasta alegere. Dolarul a oferit cele mai bune castiguri, pe fondul intaririi fata de euro si are sanse sa ramana pe val.

Daca am fi urmarit in ultimul an dobanzile la depozitele in dolari, probabil am fi zis ca e cel mai putin indicat plasament. Iar daca le-am fi privit pe cele la lei, am fi fost tentati sa spunem ca facem de departe cea mai buna alegere. Undeva pe la mijloc s-ar fi situat euro.

Totusi, o analiza a Capital arata ca lucrurile au stat total pe dos. Dolarul a oferit cele mai bune profituri, iar leul pe cele mai mici.

Caile ferate, afacere in Cehia, gaura neagra in Romania

Caile ferate, afacere in Cehia, gaura neagra in RomaniaReforma cailor ferate din Romania prin inchirierea liniilor la privati nu pare a da rezultate. Trenurile raman murdare, incete, statul da subventii chiar mai mari decat acum cativa ani, iar mii de ceferisti si-au pierdut locurile de munca, scrie Romania Libera.

Reforma romaneasca presupune ca CFR SA, societatea de stat care gestioneaza calea ferata din Romania, inchiriaza operatorilor privati cei 3.200 kilometri de cale ferata neinteroperabila cu reteaua UE (16% din intreaga cale ferata din Romania).

Premiera nationala: proprietarii "constructiilor verzi" din Cluj vor plati jumatate din impozit

Premiera nationala: proprietarii "constructiilor verzi" din Cluj vor plati jumatate din impozitProprietarii de cladiri "verzi" vor plati doar jumatate din impozitul pe cladiri, incepand cu anul fiscal 2013, au decis, joi, consilierii locali. Proiectul de hotarare este o premiera pentru Romania si se va aplica doar imobilelor care se incadreaza in standardele impuse de trei sisteme recunoscute la nivel mondial, precizeaza Adevarul.

Sistemele de certificare recunoscute pe plan mondial sunt LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), BREEAM (Building Research Establishment and Environmental Assessment Method) si DGNB (Deutsche Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen).

Ce nu poti cumpara cu un salariu de CEO

Ce nu poti cumpara cu un salariu de CEOPe oricine intreb cum ii mai merge si ce isi mai doreste, primesc variatiuni de raspuns pe aceeasi tema. Un venit mai mare, sigur, un loc de munca potrivit. Vizualizez sablonul unei vieti liniare de care multi ajung sa se plicitiseasca pana cand chiar devin, mai intai, usor iritati, apoi chiar frustrati de pretentiile celor din jurul lor, scrie Cariere Online.

Si daca ai venitul considerabil, pe care nu apuci sa-l cheltuiesti, la ce bun? Sau daca esti pe un job stabil unde oricine, mai putin TU, poate decide asupra fiecarui minut din viata ta, la ce iti mai foloseste?

Afaceristii romani au business-uri de succes in strainatate

Afaceristii romani au business-uri de succes in strainatateSunt romani, conduc business-uri de sute de milioane de euro, dar cei mai multi bani ii produc in strainatate. Unii dintre ei au si in Romania afaceri cunoscute, dar investitiile cele mai importante le-au facut peste granita, relateaza Finantistii.

Iesirea publica a lui Ovidiu Tender, care a explicat cum a ajuns sa dezvolte proiecte in Africa, aduce in prim-plan si alte cazuri de afaceristi de origine romana cu succes in afara granitelor. Frank Timis, omul din umbra unor business-uri uriase, a ajuns ca in ultimii ani sa domine topurile miliardarilor romani.