Restructurarea, marul otravit oferit de banci

Restructurarea, marul otravit oferit de banciIn loc sa-si sprijine clientii in dificultate prin reduceri de dobanda, bancile au ales ca singur ''ajutor'' pentru acestia amanarea la plata, noteaza Capital.

Sub paravanul restructurarii, unele banci au fost la un pas sa isi ''omoare'' clientii. Anca M. a contractat in august 2008 un credit ipotecar de 124.000 franci elvetieni (CHF).

Ce a tras in jos economia in ultimul an

Ce a tras in jos economia in ultimul anAtitudinile pozitive si deschise ale romanilor, dinamismul economiei, forta de munca calificata sunt factorii cei mai mai atractivi indicati de managerii chestionati de IMD in cadrul cercetarii Raport Mondial asupra Competitivitatii 2012, scrie Romania Libera.

Institutul, care face aceasta cercetare cu incepere din 1989, afirma ca, potrivit celor chestionati, la polul opus se situeaza competenta Guvernului, calitatea guverᅡnantei corporative, regimul taxelor, cadrul juridic efetiv si stabilitatea politica.

Vremea investitiilor din Tara Soarelui Rasare inca nu a apus

Vremea investitiilor din Tara Soarelui Rasare inca nu a apusAflat de cinci ani la conducerea biroului din Bucuresti al Organizatiei Japoneze pentru Comert Exterior (JETRO), Tomohiro Yoden si-a finalizat la jumatatea lunii mai mandatul, postul fiind preluat de Tasuku Furukawa.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate revistei Finantistii, Tomohiro Yoden vorbeste despre cum s-a schimbat mediul de afaceri autohton si cum au evoluat investitiile japoneze pe plan local in perioada in care a lucrat in Romania.

Guvernul se pregateste sa majoreze din nou accizele la motorina si tigari

Guvernul se pregateste sa majoreze din nou accizele la motorina si tigariGuvernul va efectua anul viitor noi cresteri de accize atat la motorina, cat si la tigarete, ceea ce va conduce la majorari de preturi, cresteri care cel putin in cazul tutunului vor continua sa fie aplicate si in urmatorii ani, releva un document guvernamental, scrie Adevarul.

Conform calendarului deja stabilit de Executiv, nivelul accizelor pentru motorina va creste la 1 ianuarie 2013 de la 374 euro/tona la 391 euro/tona.

Petre Lificiu: ''Scumpirea curentului nu inseamna nimic. Stingeti becul din baie''

Petre Lificiu: ''Scumpirea curentului nu inseamna nimic. Stingeti becul din baie''"O crestere cu 5% a pretului energiei la sfarsitul lunii nu inseamna nimic. Adica, inseamna sa nu uitam becul aprins in baie cand plecam la serviciu", a afirmat Lificiu.

Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% pana la sfarsitul lunii iunie 2012 pentru populatie si pentru consumatorii industriali, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Evenimentul Zilei.