Braila-Aurel Simionescu

Braila-Aurel SimionescuAurel Simionescu a castigat al doilea mandat la Primaria Braila, o localitate cu o populatie de peste 176.000 de locuitori, potrivit datelor din cel mai recent recensamant, situandu-se pe locul 10 in topul celor mai mari orase din tara (exceptand Bucurestiul-n.r.).

Simionescu nu este asociat in nicio firma, potrivit declaratiei de interese. In management, primarul Brailei are o experienta care nu se intinde pe multi ani, intre 1995 si 1996 a fost director general la Bursa Generala de Marfuri Braila. Potrivit CV-ului, Simionescu a avut ca principale activitati studii de marketing si coordonare tranzactii la Bursa de Marfuri.

Sursa foto: PrimariaBraila.ro

Oradea-Ilie Gavril Bolojan

Oradea-Ilie Gavril BolojanIlie Bolojan este primar al municipiului Oradea din 2008, iar duminica a castigat al doilea mandat. Bolojan detine 100% compania Campus Com, cu activitate in comertul cu amanuntul al produselor alimentare, alcoolice si tutun. Bolojan a administrat compania in perioada 1994-2004.

In 2010, afacerile companiei erau de circa 2 mil. lei si inregistra un profit de 9.000 de lei.

Bolojan a mai fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie Salubri SA in perioada 2000-2001.

Oradea are o populatie de peste 184.000 de locuitori.

Sursa foto: Oradea.ro

Ploiesti-Iulian Badescu

Ploiesti-Iulian BadescuIulian Badescu a fost ales primar al Ploiestiului, oras care la ultimul recensamant avea o populatie de 201.000 persoane.

Badescu are mai multe afaceri printre cele mai cunoscute fiind Bloom Press SRL, unde a fost si director general in perioada august 2006-iunie 2008. Bloom Press editeaza ziarul "Republicanul" si saptamanalul "Monitorul de Prahova". Badescu a fost si vicepresedinte Ugir 1903 intre august 2007 si iunie 2008.

Firma lui Badescu, Bloom Press a fost pe profit in 2010, fiind cu peste 30.000 lei pe plus, la afaceri de circa 0,5 mil.lei. Chiar daca cifra de afaceri a fost in scadere fata de 2009, profitul companiei a crescut substantial, de la 5.000 lei in 2009.

El mai detine compania BiPress, unde a fost administrator in perioada mai 2002 si iunie 2008. Compania apare cu activitati in domeniul agentiilor de publicitate. Compania a trecut pe pierdere in 2010.

Conducerea unor afaceri in media a inceput insa cu mult in inainte, prima functie de conducere a ocupat-o in 1997, ca director general la editia de Prahova a ziarului "Ziua".

Cerbul SA Sinaia este o alta companie la care Badescu noteaza in declaratia de interese ca este actionar. Bloom Press a preluat de la Prima Press marca Monitorul de Prahova. Una dintre deciziile companiei a fost transformarea cotidianului in saptamanal.

Sursa foto: Contul pesonal de Facebook

Galati-Marius Stan

Galati-Marius StanDirectorul general al echipei de fotbal FC Otelul Galati a devenit primar al Galatiului. In CV-ul sau sunt trecute in general reusitele echipelor de fotbal pe care le-a condus, mai putin o etapa de doi ani, intre 2000 si 2002, in care Stan noteaza ca s-a ocupat cu afaceri, fara a mentiona detalii.
In 2010, FC Otelul SA a trecut pe pierderi, insa si-a crescut substantial cifra de afaceri.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Stan a fost asociat la cateva companii care au fost radiate. Stan este asociat la o singura firma care este in functiune, Moldova Expedition, care nu a depus bilanturi financiare pe 2010 si 2009.

La ultimul recensamant, Galatiul avea 241.000 de locuitori.

Sursa foto: Contul personal de Facebook.

Brasov-George Scripcaru

Brasov-George ScripcaruGeorge Scripcaru a castigat un nou mandat de primar in Brasov. Scripcaru, care in trecut a fost in vizorul procurorilor anticoruptie ca urmare a unui schimb de terenuri de pe Platforma Roman, nu apare ca actionar in nicio firma, potrivit declaratiei de interese.

Brasovul are 243.000 de locuitori.

Sursa foto: GeorgeScripcaru.ro

Craiova - Lia Olguta Vasilescu

Craiova - Lia Olguta VasilescuDupa 3 ani de presa, Lia Olguta Vasilescu a intrat in politica. Noul primar al Craiovei nu este actionar la nicio firma, potrivit unei declaratii de interese mai vechi.

Sursa foto: Contul personal de Facebook

Iasi - Gheorghe Nichita

Iasi - Gheorghe NichitaDupa Revolutie, Gheorghe Nichita devine sef de sectie la RAJAC Iasi (Regia Autonoma Judeteana de Apa Canal), in 1991 este promovat ca director Exploatare Apa, iar din 1996 pana in 2003 devine director general al regiei.

Nichita a fost in perioada 19994-1995 si presedintele clubului de fotbal Politehnica Iasi. Pasiunea pentru fotbal il face sa fondeze societatea Iasi XXI. Din 2001 Nichita este presedinte al Consiliului Director al Poli-Unirea Iasi.

Primarul mentioneaza in declaratia de avere ca are creante de circa 70.000 de dolari din cesiunea partilor sociale detinute la societatea producatoare de mobilier Nedo SRL si cea de articole vestimentare , Nedo Junior Srl.

Sursa foto:
nichita.ro

Constanta - Radu Mazare

Constanta - Radu MazareRadu Mazare a obtinut al patrulea mandat pentru fotoliul de primar. Mazare este si unul dintre primarii “oameni de afaceri”, incepand cu activitati in media. Mazare a fondat la inceputul anilor 1990 doua ziare, "Contrast" si "Telegraf", si este membru in holdingul Conpress. TV Neptun si Radio Neptun fac parte, de asemenea, din fieful media al primarului Constantei.

Mazare este actionar cu peste 15% la S.C. Sigma Trading, o companie din domeniul imobiliar. Compania a inregistrat profit in 2010, insa in scadere fata de 2009.

Mazare mai apare si in actionariatul Comtext (printr-o companie care este in prezent radiata) Cel mai recent raport financiar al Comtext, firma din domeniul textilelor este din 2007 si aflata in divizare partiala, cand societatea era pe pierdere.

Conpress Group, firma la care Mazare este asociat, are o cifra de afaceri de peste 59 mil. lei si un profit de 800.000 lei pe 2010. Cifra de afaceri a fost in crestere fata de 2009, insa profitul a scazut.

Mazare mai detine 3% si din compania Royal Distribution Services, care in 2006, cel mai recent an in care apare bilantul financiar la ministerul de finante, avea afaceri de peste 19 mil. lei si pierderi de peste 189.000 lei.

Printre companiile la care Mazare mai este actionar se numara si Ideea Contrast si Xenoti.

Sursa foto: Radumazare.ro

Timisoara - Nicolae Robu

Timisoara - Nicolae RobuFotoliul de primar al Timisoarei va fi ocupat in urmatorii 4 ani de Nicolae Robu.

Potrivit declaratiei de interese de pe site-ul Senatului, Robu nu este asociat sau actionar in nicio companie. El este rector al Universitatii Politehnica Timisoara si activitatea sa a fost concentrata pe un nucleu didactic si stiintific.

Sursa foto:
Nicolaerobu.ro

Cluj- Emil Boc

Cluj- Emil BocPrimaria Clujului, cea mai disputata dintre cele mai mari 10 orase din Romania, a fost castigata la "mustata" de fostul premier Emil Boc. Boc nu este implicat in business. Cariera acestuia, dincolo de lumea politica, s-a concentrat in zona universitara si cea juridica, inscriindu-se in Baroul Cluj in 1996.


Bucuresti, Sectorul 6 - Rares Manescu

Bucuresti, Sectorul 6 - Rares ManescuRares Manescu apare in declaratia de interese din 2008, cu care figureaza la Camera Deputatilor (a fost deputat in perioada 2004-2008), cu 25 de parti sociale in compania Spedcom Giurgiu. Datele din prezent de la Registrul Comertului nu il mai arata pe Manescu actionar.

Sursa foto:Contul personal de Facebook


Bucuresti, Sectorul 5- Marian Vanghelie

Bucuresti, Sectorul 5- Marian VanghelieMarian Vanghelie, edilul de la sectorul 5, nu este un adept al declaratiilor de avere sau interese, la un moment dat chiar ajungand sa intre in vizorul autoritatilor. Momentan, site-ul primariei Sectorului 5 este in constructie. La Registrul Comertului nu exista nicio companie la care Marian Vanghelie sa fie asociat. Exista doar o singura companie, care a fost radiata.

Bucuresti, sector 4- Cristian Popescu

Bucuresti, sector 4- Cristian PopescuPrimarul sectorului 4 nu are nicio firma, potrivit declaratiei de interese. Ca manager, acesta a activat doar ca presedinte al Comisiei de Comert si Protectia Consumatorului, zona in care si-a castigat notorietatea, inainte de a intra in politica.

Sursa foto:Contul personal de Facebook

Bucuresti, sector 3- Robert Negoita

Bucuresti, sector 3- Robert NegoitaRobert Negoita este unul dintre primarii cu cele mai mari business-uri. O data cu implicarea politica mai mare, afacerile au ramas sub carma fratelui sau Ionut Negoita, cu care a si inceput de altfel drumul in business.

Fratii Negoita au urcat in business in speciat in perioada boomului imobiliar si pana in prezent au construit mii de apartamente si camere de hotel in Bucuresti.

In afaceri cei doi frati au intrat dupa ce au plecat mai multi ani la munca in strainatate. Dupa ce s-au intors in tara cu banii stransi au infiintat un business, o sectie de ceramica si un depozit si asa au inceput.

Sursa foto:
RobertNegoita.ro

Bucuresti, sectorul 2- Neculai Ontanu

Bucuresti, sectorul 2- Neculai OntanuNeculai Ontanu a fost intre 1968 si 1995 maistru principal constructor si este general maior in rezerva. Ontanu nu apare actionar la nicio firma in functiune.

Sursa foto: Contul personal de Facebook


Bucuresti, sectorul 1- Andrei Chiliman

Bucuresti, sectorul 1- Andrei ChilimanAndrei Chiliman este la al treilea mandat in sectorul 1. Chiliman a fost in echipa olimpica de iahting in 1980.

Chiliman este asociat la doua firme lichidate, Computer Aided Finance Romania, unde a fost pana in 1996 si director general, si Ari Electronics Invest, de asemenea lichidata.

Andrei Chiliman are o participatie de sub 3% la compania Romanian Fashion, mai detine 0,3% din Sopas Servicii Financiare, firma la care este actionar si fostul premier Calin Popescu Tariceanu si 0,03% la Intervam. Primarul detine sub 1% si din SAFI Invest. Chiliman mai are participatii si la SIF-uri, iar sotia sa detine actiuni de peste 3,6 mil. lei la Fondul Proprietatea. SN Petrom este o alta companie la care Chiliman detine actiuni, cu o valoare de circa cateva mii de lei, potrivit declaratiei de interese a primarului.

Sursa foto: Contul personal de Facebook


Bucuresti-Sorin Oprescu

Bucuresti-Sorin OprescuBucurestiul are, potrivit ultimului recensamant, peste 1,6 milioane de locuitori, iar la conducerea Primariei Generale va fi pentru urmatorii 4 ani tot medicul Sorin Oprescu.

Fost director al spitalelor Universitar si Elias din Bucuresti, Oprescu ocupa din iunie 2008 functia de primar general al Capitalei.
Intre 2001 si 2005 a fost directorul Spitalului Elias din Bucuresti.

Intre 1994 si 2006 a fost director al Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti.

Plecarea lui Oprescu din funtia de director de spital a fost una extrem de mediatizata venind pe fondul unui conflict deschis cu ministrul de la aceea data al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a propus o reforma in sanatate care presupunea si inlocuirea managementului.
Oprescu a atacat in instanta decizia de a fi inlocuit.

Sorin Oprescu apara ca asociat la compania Medical Prestige, cu 25%. Compania a inregistrat in 2010 o crestere a cifrei de afaceri, de la 4,2 mil. lei, la 6,4 mil. lei. Compania a avut in ambii ani o pierdere bruta de 1 leu.

Sursa foto: Contul personal de Facebook