Crin Antonescu

Crin AntonescuDespre retragerea din politica: „Am spus ca daca Basescu nu va fi demis, ma voi retrage din politica. Nu ma retrag din politica, pentru ca Traian Basescu a fost demis de majoritatea cetatenilor romani. (...) Raman in serviciul oamenilor nedreptatiti. Traian Basescu este cel care trebuie sa demisioneze.”

Despre efectele crizei politice in economie: “Sa nu amestecam lucrurile. Aceasta poveste cu economia afectata de suspendarea lui Traian Basescu noi nu o inghitem. Economia Romaniei a fost pusa pe butuci de guvernarile regimului Traian Basescu. Niciodata, pentru un om care crede in democratie nu va fi convingator argumentul: Taci, inghite, ca scade leul! Nu ma intereseaza nici chiar ce spune Mugur Isarescu."

Cristian Preda: Salut decizia CCR

Cristian Preda: Salut decizia CCRPrim-vicepresedintele PDL Cristian Preda saluta decizia CCR de invalidarea a referendumului si apreciaza ca, in acest moment, toate fortele politice din Romania trebuie sa gaseasca resurse pentru coabitarea politica.

"In primul rand, salut decizia CCR si consider ca ea este fireasca, decurgea din datele prezentate de BEC la 3 zile dupa incheierea referendumului. Regret ca au existat saptamani de incertitudine care au sporit criza", a declarat Preda pentru Mediafax.

Hannes Swoboda: Trebuie sa acceptam decizia CCR

Hannes Swoboda: Trebuie sa acceptam decizia CCRLiderul socialistilor europeni din Parlamentul European Hannes Swoboda a reactionat dupa decizia CCR de invalidare a referendumului si a precizat ca decizia Curtii TREBUIE ACCEPTATA, potrivit Adevarul.ro.

Exista o decizie politica a poporului roman care este impotriva lui Basescu insa, din punct de vedere legal, aceasta decizie nu este valida. Trebuie sa acceptam acest lucru", a transmis Swoboda pe contul sau de Twitter.

Emil Boc: Decizia este legala

Emil Boc: Decizia este legalaPrimarul Clujului, Emil Boc, spune ca decizia Curtii Constitutionale este legala si constitutionala si spera ca aceasta sa fie semnul reintoarcerii la normalitatea politica, potrivit Adevarul.ro.

Emil Boc, primarul Clujului, si fost prim-ministru, afirma despre decizia CCR de azi, 21 august, ca este legala, constitutionala si ca niciodata, in matematica, 46,2 la suta nu inseamna 50 la suta plus unu. „Sper ca aceasta decizie sa fie semnul reintoarcerii la normalitatea politica", sustine Boc.

Ghise: Basescu poate fi destituit

Ghise: Basescu poate fi destituitSenatorul PNL Ioan Ghise sustine ca Parlamentul va stabili "calea de urmat", aceasta putand fi ca presedintele poate fi demis cu majoritatea celor prezenti la vot, cvorumul de prezenta nefiind obligatoriu.

"Parlamentul poate decide ca este aplicabil articolul 10 din legea referendumului, care spune ca demiterea presedintelui Romaniei se face cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale celor care s-au prezentat la vot, fara a mai exista obligativitatea cvorumului de prezenta la vot a 50% plus unu din alegatorii de pe listele permanente", este de parere Ghise, potrivit Jurnalul.ro.