Victor Ponta vs Dan Diaconescu

Victor Ponta vs Dan DiaconescuPremierul Victor Ponta a castigat cel de-al treilea mandat de deputat la Targu Jiu.

Candidatul USL a obtinut aproape 61% din voturi, aproape dublu fata de principalul sau contracandidat, Dan Diaconescu, votat de 32,47% dintre alegatori, arata rezultatele partiale furnizate luni de BEJ Gorj.

De cealalta parte, Dan Diaconescu anunta prin intermediul propriei televiziuni ca el ar fi castigat de fapt alegerile in Targu Jiu, cu 53,7% fata de 39,7% - cat ar fi obtinut Victor Ponta.

Vasile Blaga

Vasile BlagaVasile Blaga, presedintele PDL, a pierdut alegerile in colegiul din Timis in care a candidat pentru un loc in Senat, plansandu-se pe locul al doilea, dupa candidatul USL Matei Suciu, care are peste 50% din voturi

In Colegiul 4 pentru Senat au candidat Vasile Blaga (ARD), Matei Suciu (USL), Liviu Mihai Andrei Mataca (PP-DD), Kaba Gabor (UDMR) si Gavril Rosian (PRM).

Elena Udrea si Gabi Firea in Parlament, Anastase asteapta redistribuirea

Elena Udrea si Gabi Firea in Parlament, Anastase asteapta redistribuireaDesi a iesit pe locul doi in colegiul din Roman, Elena Udrea susinte ca va obtine un post de deputat in urma redistribuirii. Astfel, fostul ministru al turismului spune ca a obtinut aproape 12.000 de voturi in timp ce contracandidatul ei, Liviu Bratescu, ar fi obtinut 13.000 de voturi.

De cealalta parte, vicepresedintele PSD Ioan Chelaru a declarat, pentru Mediafax, ca Elena Udrea, se afla pe locul al doilea, dupa candidatul USL Liviu Bratescu, cotat cu 48,4%.

In judetul Ilfov, cabidatul USL si realizatoarea TV Gabriela Firea a castigat un mandat de senator obtinand circa 73% din voturile exprimate in colegiul ei.

De asemenea, Candidatul USL Paul Dumbravanu a castigat alegerile in Colegiul uninominal 11 Ploiesti Vest, obtinand peste 52 la suta si invingand-o astfel pe Roberta Anastase, conform datelor furnizate Mediafax de co-presedintele USL Prahova, Mircea Rosca.

Becali castiga colegiul si ii spune lui Basescu sa termine cu comportamentul de mahala

Europarlamentarul George Becali a declarat la Romania TV ca, potrivit numaratorii paralele a USL, a castigat colegiul 25 pentru Camera Deputatilor din Bucuresti, invingandu-i pe contracandidatii sai Gheorghe Udriste (ARD) si Antonia Dragomir (PER).

"Am inteles ca s-au numarat din 54 de sectii, 35 de sectii si aveam aproximativ 65%", a spus Becali.

Adversarii lui Becali au fost Gheorghe Udriste (PDL), director de investitii la Metrorex, generalul in rezerva Mircea Chelaru (PPDD) si Antonia Dragomir (PER).

Potrivit Gandul, Becali i-a transmis presedintelui Traian Basescu „sa termine cu comportamentul de mahala, de golan” si sa il desemneze premier pe Victor Ponta, in caz contrar seful statului urmand sa fie suspendat.

Sebastian Ghita

Sebastian GhitaSebastian Ghita, patronul Romania TV (RTV), a obtinut peste 60% din voturi in colegiul din judetul Prahova in care a candidat. Omul de afaceri a candidat in Colegiul uninominal 4, acolo unde cu patru ani in urma a fost ales ca deputat Marian Saniuta, fost ministru de interne.

Saniuta este in prezent vicepresedinte al partidului Forta Civica, locul sau pe lista candidatilor USL fiind luat de Sebastian Ghita.
Sofia Mihailescu, din partea ARD, a fost principalul contracandidat al lui Ghita.

Cezar Preda

Cezar PredaPrim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a pierdut alegerile in Colegiul 7 Buzau, dupa ce a fost invins decandidatul USL Marcel Ciolacu de la USL, potrivit rezultatelor finale anuntate de BEJ si citate de B1.tv.

Cezar Preda a obtinut 18,74% din voturi, in timp ce Marcel Ciolacu a castigat cu 65,19% din voturi.

Democrat liberalul Cezar Preda a anuntat, luni, printr-o scrisoare, ca isi da demisia de onoare din functiile pe care le detine. Astfel, Cezar Preda demisioneaza din functiile de prim-vicepresedinte PDL si presedinte al organizatiei judetene PDL Buzau.


Cristian Boureanu

Cristian BoureanuVicepresedintele PDL Cristian Boureanu a fost votat de 25,8% din alegatorii prezenti la vot in colegiul din Vaslui in care a candidat.

Acesta a fost depasit de candidatul USL Toader Dima, care a obtinut 68,7% din sufragii.

Crin Antonescu

Crin AntonescuCrin Antonescu a obtinut 69% din voturile alegatorilor, el candidand pe listele colegiului 2 din Teleorman, potrivit unui sondaj la urne realizat de RTV.

Principalii contracandidati ai fostului presedinte interimar al Romaniei sunt fostul profesor universitar Marin Tole (ARD), si un fost candidat la primaria Alexandriei, Stelica Talpiga (PPDD).

Mihai Razvan Ungureanu

Mihai Razvan UngureanuFostul premier Mihai Razvan Ungureanu a pierdut alegerile in Arad, unde a obtinut 33,6% din voturi, in timp ce contracandidatul USL Ovidiu Marian a inregistrat un procent de 45,8%.

Ovidiu Marian (50 de ani) este cunoscut mai ales in piata de capital romaneasca, el fiind cel care a demarat proiectul legislativ prin care initial s-a propus eliminarea pragului pentru detinere la SIF-uri, iar care apoi a fost adoptat intr-o forma care a prevazut cresterea pragului de la 1 la 5%.

Petre Roman si Victor Ciorbea

Petre Roman si Victor CiorbeaFostii premieri Petre Roman si Victor Ciorbea vor intra in Parlament, dupa ce au reusit amandoi sa castige colegiile in care au candidat la alegerile parlamentare din partea USL, potrivit B1 TV.

Petre Roman a castigat fotoliul de deputat in Brasov, in timp ce Victor Ciorbea a prins un post de senator dupa ce a candidat intr-un colegiu din sectorul 4 din Bucuresti.