ASUR

ASURAsociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a fost infiintata in martie 2010, de catre Atila Nyerges, Alexandru Toma Patrascu si Liliana Voicu. ONG-ul spune ca misiunea sa este de a promova principiile etice umaniste, gandirea critica, cunoasterea stiintifica si separarea statului de biserica, cu scopul de a promova "valorile umanismului secular".

ASUR a lansat, de asemenea, pe 10 februarie 2011, campania "Stop indoctrinarii religioase in scoli!", considerand ca in unitatile de invatamant de stat trebuie pastrata o stricta neutralitate religioasa, iar in cadrul orelor de Religie trebuie predata Istoria Religiilor si nu doar viziunea particulara a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela.

ActiveWatch

ActiveWatchActiveWatch sau Agentia de Monitorizare a Presei afirma ca este o organizatie de drepturile omului care militeaza pentru comunicarea libera in interes public. Aparuta in 1994 ca departament de monitorizare a presei in cadrul Asezamantului Cultural Academia Catavencu, devine incepand cu iulie 2006 o organizatie de sine statatoare. Asociatia spune ca sustine: libertatea de exprimare, politici de buna guvernare, anti-discriminare si educatie media.

Conducerea organizatiei este asigurata de un Consiliu format din Mircea Valentin Toma, presedinte, Cristina Angela Simion, vice-presedinte, Liana Ganea, secretar, si Mircea Vasilescu, membru

Expeditie in Cultura

Expeditie in CulturaAsociatia Expeditie in Cultura este o organizatie non-guvernamentala ce afirma ca urmareste dezvoltarea si propagarea initiativelor, dobandirea de cunostinte, modelarea de abilitati si motivarea actiunilor pentru a dezvolta atitudini sociale care incurajeaza participarea activa si deschisa a cetatenilor, si in special a tinerilor, in activitati sociale si alte activitati publice.

Site-ul organizatiei spune ca aceasta a fost infiintata in mod formal in anul 2008, insa membrii Asociatiei Expeditie in Cultura lucreaza, organizeaza si participa la proiecte inca din anul 2001 sub forma unui grup de lucru informal in cadrul Colegiului National „Mihai Viteazul" din Bucuresti.

Militia Spirituala

Militia SpiritualaOrganizatia Militia Spirituala a aparut in luna mai a anului 2002, sub forma unui grup informal care sa militeze pentru renasterea spiritului civic studentesc. Dupa 8 ani, in noiembrie 2010, grupul a trecut la statutul de organizatie non-guvernamentala.

Obiectivele asumate ale organizatiei sunt: promovarea spiritului de toleranta; implicarea cetatenilor in procesul decizional al politicilor publice; asigurarea transparentei institutiilor publice; apararea si respectarea drepturilor omului; salvarea patrimoniului national.

CeRe

CeReMisiunea proprie asumata a Centrului de Resurse pentru pentru participare publica (CeRe) este de a sprijini organizatiile neguvernamentale si institutiile publice in insusirea principiilor si aplicarea metodelor de participare publica.

Printre finantatorii acestui ONG se numara: ambasada Statelor Unite ale Americii si ambasada Frantei, Agentia pentru Strategii Guvernamentale si Camera Deputatilor.

Fundatia Population Services International in Romania

Fundatia Population Services International in RomaniaPopulation Services International (PSI) este o organizatie globala care promoveaza programe destinate luptei cotra malariei, supravietuirea copiilor, HIV si sanatatea reproducerii.

Organizatia PSI desfasoara programe in peste 60 de tari. Sediul central din lume se afla in Washington DC (Statele Unite), iar biroul european este in Amsterdam (Olanda).

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Centrul pentru Politici Durabile EcopolisCentrul pentru Politici Durabile Ecopolis este o organizatie neguvernamentala de mediu cu obiective declarate in cresterea expertizei in elaborarea politicilor publice durabile din Romania; imbunatatirea calitatii procesului de elaborare a politicilor publice durabile prin facilitarea participarii publice, a accesului la informatii relevante despre mediul inconjurator; cresterea responsabilitatii actorilor publici prin monitorizarea implementarii politicilor publice cu impact asupra mediului inconjurator; asigurarea transparentei in functionarea institutiilor publice si cresterea responsabilitatilor lor in raport cu cetatenii ca beneficiari directi ai serviciilor publice.

Asociatia Start Focus

Asociatia Start FocusOrganizatia Start Focus este o asociatie nonguvernamentala si non profit cu misiunea declarata de a creste implicarea tinerilor in activitati sustenabile, dezvoltarea lor personala prin colaborare si implicare locala si internationala si facilitarea constientizarii de catre acestia a drepturilor omului.

Programele dezoltate de acest ONG se concentreaza pe: sustenabilitate, leadership, colaborare, dezvoltare personala si cultura.

CARMAE

CARMAECentrul de Cercetari Avansate in Management si Etica Aplicata (CARMAE) a fost infiintata la 4 februarie 2008, ca o unitate de cercetare in cadrul companiei Smart Solutions & Support.

Scopul principal declarat al CARMAE este de a contribui in mod semnificativ la dezvoltarea celor a doua zone de interes, si anume managementul organizational si etica in organizatii, profesii si societate.

REPER21

REPER21Organizatia Reper21 are drept misiune declarata promovarea dezvoltarii durabile si a responsabilitatii sociale a companiilor (RSC).

Destinatarii proiectelor ONG-ului sunt firmele, precum si toate organizatiile care sunt in raport cu activitatile acestora: colectivitati locale, structuri administrative, asociatii ale societatii civile, sindicate, asociatii patronale.

Asociatia EPAS

Asociatia EPASMisiunea declarata a EPAS este de a inspira cetatenii si organizatiile pentru a actiona responsabil in spatiul public.

Reprezentarea si administrarea asociatiei EPAS este asigurata de Codru Vrabie (presedinte), alaturi de Cristina Vasiloiu, Gabriel Giurgiu si Mugur Ciumageanu (membri in consiliul director), respectiv Livia Jelea (cenzor).

Accept

AcceptAsociatia ACCEPT spune ca este o organizatie neguvernamentala de drepturile omului din Romania cu scopul declarat de a apara si promova drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali) la nivel national.

Fundatia Alaturi de Voi

Fundatia Alaturi de VoiFundatia Alaturi de Voi este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in martie 2002 de catre Holt International Children's Services cu finantare USAID.

ADV a preluat personalul si programele HIV derulate in Romania de catre Holt din anul 1992. Infiintarea Fundatiei "Alaturi de Voi" a venit ca raspuns la nevoia de diversificare a serviciilor existente in domeniul HIV/SIDA. ADV are sediul national la Iasi si filiale in Constanta si Targu Mures.

Fundatia PACT

Fundatia PACTMisiunea declarata a fundatiei PACT este de a contribui la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor prin incurajarea, sustinerea si promovarea initiativelor locale si regionale, a parteneriatului si a responsabilitatii sociale (la nivel de indivizi, companii, autoritati si institutii publice).

Fundatia urmareste ca un numar cat mai mare de oameni din mediul rural si mic urban sa fie activi la nivel local, sa contribuie direct la dezvoltarea economica si sociala proprie si a localitatii de care apartin.

Asociatia Salvati Dunarea si Delta

Asociatia Salvati Dunarea si DeltaAsociatia Salvati Dunarea si Delta (aka "Salvati Delta") este o organizatie non-guvernamentala infiintata in mai 2004, in scopul protejarii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

In cei sase ani de activitate, ne-am impus prin actiuni sustinute de advocacy pe probleme ecologice si am demonstrat prin rezultate concrete ca putem oferi solutii problemelor majore cu care se confrunta Delta Dunarii.

Green Hours & Teatrul LUNI

Green Hours & Teatrul LUNIGreen Hours organizeaza regulat, saptamanal, seri de jazz si teatru - si ocazional seri de blues, muzica alternativa si clasica, sau alte evenimente de asa zisa sorginte artistica si culturala.

Teatrul LUNI (cafe-teatru) a luat fiinta in 1997, in locatia clubului Green Hours 22 jazz-cafe din Calea Victoriei.

Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna"

Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna"Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna" a obtinut personalitate juridica la data de 24 septembrie 1999 prin incheierea nr.93 a Judecatoriei Tribunalului Brasov.

Misiunea declarata a agentiei este orientata in vederea pastrarii si afirmarii personalitatii rromilor, prin activitati de cercetare, documentare si difuzare, elaborare si implementare a politicilor sociale in folosul rromilor.

Edusfera

EdusferaAsociatia Edusfera spune ca este o organizatie neguvernamentala ce are ca misiune sustinerea accesului la o educatie de calitate al copiilor si tinerilor romani, prin dezvoltarea de programe in domeniul educatiei. Edusfera promoveaza importanta educatiei in domeniul stiintelor si tehnologiei.

Centrul pentru Actiune si Responsabilitate in Educatie

Centrul pentru Actiune si Responsabilitate in EducatieCentrul pentru Actiune si Responsabilitate in Educatie (CARE Cosbuc) opereaza din incinta Colegiului National Bilingv George Cosbuc si a fost infiintata cu scopul de a oferi studentilor, profesorilor si parintilor oportunitati de imbunatatire scolara, dezvoltarea talentelor si implicarea comunitatii.

Sursa foto: Facebook

Grupul h.arta

Grupul h.artaGrupul H.arta a fost fondat in 2001 de Maria Crista, Anca Gyemant si Rodica Tache.

Pana in prezent, organizatia H.arta a fost active in doua domenii: pe de o parte au organizat expozitii, intalniri, dezbateri, workshop-uri in galeria H.arta, fondata de asemenea in 2001 la Timisoara, ca un spatiu non-profit.

Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta

Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de ConstiintaAsociatia "Solidaritatea pentru libertatea de constiinta" declara ca a fost infiintata pentru a atrage atentia asupra discriminarilor pe baza de credinta si religie si promoveaza valorile rationalitatii, ale atitudinii deschise si ale gandirii libere.