1 / 6

"Implicarea resusciteaza tara"

[UPDATE ora 23] Participantii la protestul din Capitala fata de proiectul minier de la Rosia Montana, al caror numar a crescut la peste 5.000, au ajuns pe bulevardul Carol si se apropie de destinatia finala a marsului, Piata Universitatii. Circulatia rutiera pe bulevardul Carol este blocata in ambele sensuri. Pe traseul manifestantilor se afla jandarmi si politisti de la Rutiera. Numarul protestatarilor a crescut considerabil in Piata Victoriei, unde coloana venita de la Universitate a poposit aproximativ 15 minute.


Participantii la protestul din Capitala, al caror numar a crescut la peste 3.000, au ajuns in Piata Victoriei, de unde si-au continuat marsul avand ca destinatie finala Piata Universitatii.


Marsul a inceput in jurul orei 19.00, pe bulevardul Nicolae Balcescu, spre Piata Romana. Circulatia rutiera pe ruta protestului a fost blocata. Pe traseul manifestantilor s-au aflat jandarmi si politisti de la Rutiera, anunta Mediafax.


Protestatarii, in majoritate tineri, s-au adunat in Bucuresti duminica, pentru a opta zi consecutiv, la fantana de la Universitate. Ei au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana!" si au afisat bannere si pancarte cu mesaje printre care "Sanatate - da, cianura - nu", "Anulati legea distrugerii Rosiei Montane ACUM! si "Implicarea resusciteaza tara". Manifestantii cer retragerea proiectului de lege ce reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania si introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri